Tento veniec je inak ako pri závine plnený zvonku aj zvnútra. Jeho cesto je krásne nadýchané a mäkkučké a orechy na vrchu skaramelizované a pekne chrumkavé. Prekvapí vás tiež jednoduchá príprava, ktorá nezaberie veľa času.
Jump to Recipe

Nadýchaný orechový kysnutý veniec
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
100ml bieleho jogurtu
100ml vody
4 PL masla izbovej teploty
400g múky (hladkej alebo polohrubej)
štipka soli
Voda- Plnka
50g masla izbovej teploty
100g pomletých orechov
50g posekaných mandlí + 1 balenie vanilkového cukru
50g pr.cukru
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Do misky na miesenie dáme mlieko, soľ a cukor a dobre premiešame, až sa cukor rozpustí.
- Následne pridáme rozpustené maslo, kvások a múku a vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút. Potom ho prikryté necháme kysnúť 1 hodinu.
- Cesto vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik. Po celej ploche pomažeme maslo a poyspeme pomletými orechami a práškovým cukrom. Zamotáme do šúľca a potom uprostred 2 krát narežeme ale nie až do konca. Z 3 prútov zamotáme vrkoč a ten zamotáme do kruhu a položíme na plech. Prikryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť.
- Na záver pomažeme žĺtkom vrch a posypeme posekanými mandlami a vanilkovým cukrom. Necháme piecť pri 180C ca 30 minút.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV