Mrkvové rezy s jemnou Mascarpone plnkou

Super chutné rezy na spôsob mrkvovej torty. Tento mrkvový zákusok je chutný a jemný dezert, ktorý kombinuje nastrúhanú mrkvu a vlašské orechy v nadýchanom ceste. Jeho vynikajúca krémová plnka z mascarpone a šľahačkovej smotany dodáva sladkú a lahodnú chuť. Ideálny na akúkoľvek oslavu alebo ako sladká pochúťka k čaju či káve.

Mrkvové rezy s jemnou mascarpone

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Cesto
  • 4 vajíčka
    150g kr.cukru
    100g roztopeného vychladnutého masla/oleja
    200g hl. múky (ja som použila špaldovú)
    štipka soli
    1/2 prášku do pečiva
    175g mrkvy postrúhanej na jemno alebo na jemno posekanej (ca 2ks)
    125g vlašských orechov+ zopár orechov na ozdobu
    1Pl mletej škorica

  • Plnka
  • 250g jemneho rozotierateľného syru (lučina, mascarpone, atd)
    50g práškového cukru
    200ml šľahačkovej smotany

Postup

  • Predhrej rúru na 180 °C. Formu na pečenie (priemer 24 cm) vymaž maslom a vysyp múkou, alebo použi papier na pečenie. V miske vyšľahaj 4 vajíčka s 150 g kryštálového cukru, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Pridaj 100 g roztopeného a vychladnutého masla (alebo oleja) a dobre premiešaj.

    Nechaj zákusok chvíľu vychladiť v chladničke pred podávaním, aby sa plnka stuhla. Tento mrkvový zákusok je lahodný a veľmi chutný!
  • V ďalšej miske zmiešaj 200 g hladkej múky, štipku soli, 1/2 prášku do pečiva a 1 polievkovú lyžicu mletej škorice. Postupne pridávaj suché ingrediencie do vajíčkovej zmesi a miešaj, kým nevznikne hladké cesto. Pridaj 175 g jemne postrúhanej mrkvy (približne 2 kusy) a 125 g nasekaných vlašských orechov.
  • Premiešaj. Cesto vylej do pripravenej formy a peč 30-40 minút, kým špáradlo vložené do stredu zákusku nevyjde čisté. Nechaj cesto vychladnúť.
  • V miske vyšľahaj smotanu do tuha. Primiešaj 250 g jemného rozotierateľného syra (napr. lučina alebo mascarpone) s 50 g práškového cukru. Pomocou elektrického mixéra šľahaj zmes, kým nebude hladká a nadýchaná.
  • Na vychladnutý zákusok nanes pripravenú plnku a rovnomerne ju rozotri. Ozdob zákusok podľa chuti niekoľkými vlašskými orechmi.

Mrkvové rezy s jemnou Mascarpone plnkou

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*