Super chutné rezy na spôsob mrkvovej torty. Tento mrkvový zákusok je chutný a jemný dezert, ktorý kombinuje nastrúhanú mrkvu a vlašské orechy v nadýchanom ceste. Jeho vynikajúca krémová plnka z mascarpone a šľahačkovej smotany dodáva sladkú a lahodnú chuť. Ideálny na akúkoľvek oslavu alebo ako sladká pochúťka k čaju či káve.
Mrkvové rezy s jemnou mascarpone
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Cesto
4 vajíčka
150g kr.cukru
100g roztopeného vychladnutého masla/oleja
200g hl. múky (ja som použila špaldovú)
štipka soli
1/2 prášku do pečiva
175g mrkvy postrúhanej na jemno alebo na jemno posekanej (ca 2ks)
125g vlašských orechov+ zopár orechov na ozdobu
1Pl mletej škorica- Plnka
250g jemneho rozotierateľného syru (lučina, mascarpone, atd)
50g práškového cukru
200ml šľahačkovej smotany
Postup
- Predhrej rúru na 180 °C. Formu na pečenie (priemer 24 cm) vymaž maslom a vysyp múkou, alebo použi papier na pečenie. V miske vyšľahaj 4 vajíčka s 150 g kryštálového cukru, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná. Pridaj 100 g roztopeného a vychladnutého masla (alebo oleja) a dobre premiešaj.
Nechaj zákusok chvíľu vychladiť v chladničke pred podávaním, aby sa plnka stuhla. Tento mrkvový zákusok je lahodný a veľmi chutný! - V ďalšej miske zmiešaj 200 g hladkej múky, štipku soli, 1/2 prášku do pečiva a 1 polievkovú lyžicu mletej škorice. Postupne pridávaj suché ingrediencie do vajíčkovej zmesi a miešaj, kým nevznikne hladké cesto. Pridaj 175 g jemne postrúhanej mrkvy (približne 2 kusy) a 125 g nasekaných vlašských orechov.
- Premiešaj. Cesto vylej do pripravenej formy a peč 30-40 minút, kým špáradlo vložené do stredu zákusku nevyjde čisté. Nechaj cesto vychladnúť.
- V miske vyšľahaj smotanu do tuha. Primiešaj 250 g jemného rozotierateľného syra (napr. lučina alebo mascarpone) s 50 g práškového cukru. Pomocou elektrického mixéra šľahaj zmes, kým nebude hladká a nadýchaná.
- Na vychladnutý zákusok nanes pripravenú plnku a rovnomerne ju rozotri. Ozdob zákusok podľa chuti niekoľkými vlašskými orechmi.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Mrkvové rezy s jemnou Mascarpone plnkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.