Obrátený jablkový koláč – Tarte Tatin

Tento koláč je odlišný k tradičným obráteným koláčom a inšpiráciou my bola francúzska kuchyňa. Pri týchto sa kladie surové ovocie na spodok formy a zalieva cestom, bez toho, aby bolo tepelne upravené. Ja som však chcela dosiahnuť úplne mäkučké ovocie, a tak som jablká najskôr karamelizovala, až potom dala do formy a zaliala cestom. Vďaka tomu sa doslova rozplývali na jazyku. Dúfam, že aj vám rovnako zachutí ako chutil nám.

Obrátený jablkový koláč s karamelizovanými jablkami

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Na karamelizované jablká
  • 1kg jabĺk

  • 4PL kr cukru

  • 50ml vody

  • 1PL citrónovej šťavy

  • Cesto
  • 2 PL masla

  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky oleja

  • 1/2 šálky cukru

  • 1,5 šálky múky

  • 1/2 balenia prášku do pečiva

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 šálky mlieka

Postup

  • Začneme karamelizovaním jabĺk. Na to jablká ošúpeme, prekrojíme na osminky a vyberieme jadierka. pokvapkáme citrónom aby nám nezhnedli.
  • Do hrnca dáme cukor, ktorý pomaly krúživými pohybmi hrnca nahrievame. Nemiešame. o tom, ako správne pripraviť karamel si môžete prečítať aj tu. Akonáhle začne cukor hnednúť a karamelizovať, prilejeme trochu vody a do tejto zmesky kladieme naše pripravené jablká. Takto necháme variť ca 10 minút. Potom jablká necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, si pripravíme cesto. Na to vyšľaháme vajíčka s cukrom a olejom. Pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
  • Formu si vymastíme maslom a na spodok formy rozložíme naše vychladnuté karamelizované jablká. Na to nalejeme cesto.
  • Pečieme pri 180C ca 40 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a potom pomocou veľkého taniera koláč z formy preklopíme tak aby sa jablká dostali na vrch.

Notes

  • Temto postup je výborný aj ak máte doma nie dostatočne sladké ovocie, ako napríklad kupované broskyne.

Obrátený jablkový koláč – Tarte Tatin

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*