Kombinácia čokolády a banána je jedinečná, v tomto prevedení s jemných čokoládovým Ricotta krémom, skutočne lahôdka
Jump to Recipe

Čokoládová ricotta torta s banánom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
100 ml oleja
4 vajíčka
200g hl. múky
150g kr. cukru
40g kakaa
1 kakaový puding
2Pl kakaa
100ml vody
1/2 prášku do pečiva- Plnka
1 balenie tmavej čokolády (200g)
1 šľahačková smotana (200ml)
1čl kakaa
3-4Pl pr. Cukru
200g jemného krémovitého syru (ricotta)2-3ks banány
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny a odložte bokom. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. postupne prilievajte olej. Potom pridajte kakao, kakaový puding, prášok do pečiva, vodu a múku. Keď sa všetko spojí, postupne pomalými pohybmi pridávame bielky.
- Do veľkej tortovej formy (priemer 26) nalejeme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C približne 40minút. Ku koncu cesto prikryjeme alobalom aby príliš nestmavlo. Cesto necháme dôkladne vychladnúť a prekrojíme na polku. Vrch cesta takisto mierne odkrojíme (stačí len hornú špičku odzerať) rozmrvíme do misky. Budeme ho potrebovať neskôr na ozdobu.
- Šľahačkovú smotanu dáme do hrnca nahriať az začne vrieť. Odoberieme zo sporáka. Čokoládu polámeme na drobné kúsky a pridáme k šľahačke. Primiešame tiež kakao a miešame do rozpustenia, ca.2 minúty. Necháme vychladnúť. Potom zmixujeme s ricotta krémom.
- Okolo spodného cesta umiestníme tortovú obruč a nanesieme 1/2 plnky. Na to položíme banány pokrájané na pláty. Na to dáme druhý plát a zvyšnú plnku-
- Na záver na vrch posypeme omrvinky z cesta, ktoré sme si vyrobili a ozdobíme banánom. Pred servírovaním necháme stáť v chlade, najlepšie počas noci.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV