Štavnaté Pečené morčacie prsia na koreňovej zelenine

Tento recept je v jednom jedinečný, napriek tomu, že sú morčacie prsia skôr náročné na prípravu, lebo zvyknú rýchlo vyschnúť a mäso je potom skutočne suché ako podrážka, nie tak v tomto prípade. Vďaka hutnej marináde a pomalému pečenie pri relatívne nízkej teplote ostane mäso krásne šťavnaté.

Jump to Recipe

Štavnaté Pečené morčacie prsia na koreňovej zelenine

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 morčacie prsia v kuse
    2Pl kremzskej horčice
    1čl sol
    1čl sušeného cesnaku,červenej papriky
    čierne korenie
    1 kuchynská cibula
    1 mrkva
    1-2ks zeleru
    50 ml vody
    2PL oleja/masla

Postup

  • Morčacie prsia umyeje a osušíme. Následne nanesieme marinádu.
  • Marináda pozostáva z horčice, soli, korenia, cesnaku, červenej papriky a čierneho mletého korenia. Nanesieme na celú plochu mäsa a vložíme do pekáča.
  • Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpeme a pokrájame na väčšie kusy. Pridáme do pekáča vedľa mäsa, všetko podlejeme vodou a mäso polejeme olejom. Uzavreté necháme piecť pri 160C ca 45 minút.
  • Potom mäso odokryjeme a necháme dopiecť ca 5-10 minút do zlatista.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*