Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému

Tento cheesecake je pripravený bez farbiva, jeho nádhernú farbu mu dodá zredukovaný vývar z čučoriedok a tak nielen dá celému dezertu krásnu farbu ale aj tú pravú chuť čučoriedok.

Jump to Recipe

Recept

Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 150g maslových sušienok

  • 50g masla izbovej teploty

  • 1 vanilkový cukor

  • 200ml kyslej smotany

  • 500g ricotta krému

  • 5PL pr.cukru

  • 1 balenie drtenej želatíny

  • 3PL cukru

  • 200g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)

  • 1 PL vody

  • (čučoriedková marmeláda)

Postup

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes. Rozdrené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
    Kyslú smotanu zmiešame spolu Ricotta krémom, vanilkovým a práškovým cukrom.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a trochou vody a necháme 5 minút variť. Keď sa čučoriedky asi po 10 minútach rozvaria, precedíme ich cez sitko (mali by sme mať asi 30ml tekutiny). Necháme vychladiť
    Drtenú želatínu pridáme do studenej čučoriedkovej zmesi a dáme na kratučko za stáleho miešania nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí, nevaríme.
  • Do želatíny pridáme za 1PL Ricotta zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej zmesi a dobre premiešame. Kdo chce môže korpus najskôr natrieť čučoriedkovou marmeládou.
  • Na korpus obalený cukrárenskou obručou nanesieme čučoriedkovú zmes. Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.

Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému

Tento cheesecake je pripravený bez farbiva, jeho nádhernú farbu mu dodá zredukovaný vývar z čučoriedok a tak nielen dá celému dezertu krásnu farbu ale aj tú pravú chuť čučoriedok.Recept

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.


  • Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.


  • Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*