Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

Tento chlebík zvládnete zaručene, žiadne komplikované postupy, ani žiaden kvások netreba a výsledkom bude fantastický mäkučký chlebík. Recept mám od mojej známej ku ktorej sme raz prišli na návštevu a hneď sa začala ospravedlňovať, že nič som nestihla napiecť, len tento chlebík. Tak som hneď spozornela, a pýtam sa, a že to si ale stihla chlieb? A ona, že s týmto receptom áno, že je to rýchlovlka,. Tak som musela hneď recept vyskúšať aj ja a je to naozaj skvelá dobrota.

Jump to Recipe

Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Pečivo
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g polohrubej (špaldovej) múky

  • 1/2 čerstvých kvasníc

  • 1 Pl kr. cukru

  • 1PL octu (je dôležitý, nebude ho cítiť)

  • 2Pl bieleho jogurtu

  • 1Pl medu/agáve sirupu

  • 2čl soli

  • 450ml vlažnej vody

  • (4 Pl semiačok)

Postup

  • V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Múku zmiešame s kváskom, jogurtom, octom, medom a soľou a pridávame po malých množstvách vodu. Kdo chce môže pridať semiačka napríklad sezamové. Vymiesime elastické cesto.
  • Formu na pečenie si vymastíme, ja som zvolila obdĺžnikovú hlbokú formu, a do formy som priamo preniesla vymiesené cesto. Povrch treba ešte potrieť olejom, zakryť a nechať ca. 30 minút odpočívať až sa objem cesta zdolnásobí.
  • Na záver už len do cesta urobíte malý zárez nožom a môžete ho nechať piecť, najlepšie v predhriatej rúre pri 180C ca. 30 minút do chrumkava. Ja osobne pre ešte chrumkavejšiu kôrku zvyknem horúcu rúru pokvapkať troškou vody, aby keď od nej Vladas cesto, vznikla para, ale nieje to nevyhnutné.
  • Po upečení je dôležité nechať najskôr chlieb vychladnúť a až potom ho vybrať z formy.

Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*