Ponáhľate sa a napriek tomu chcete navariť pre seba či rodinku? Tento recept je super rýchlovka práve na takéto momenty. Zatiaľ, čo sa uvaria cestoviny už máte hotovú omáčku a môžete servírovať.
Jump to RecipeRecept
Rajčinová omáčka na cestoviny za 8 minút
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalRecept
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1PL hl. múky
200ml rajčinového pretlaku passata
soľ, čierne korenie
bobkový list
1 kocka cukru
(trochu vody z cestovín)
Postup
- Začneme tým, že si dáme variť cestoviny do osolenej vody. Cibuľu a cesnak pokrájame na jemnučko a dáme opekať na troche oleja v panvici do sklovita.
- Akonáhle je cibuľka opečená, poprášime ju múkou a prilejeme passatu. Dobre premiešame. Následne pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list ako aj 1 kocku cukru a necháme variť 5 minút v otvorenom hrnci.
- Medzitým si zlejeme cestoviny a trochu vody (asi 50ml) z cestovín zachytíme a prilejeme k omáčke. Už len do omáčky pridáme cestoviny, premiešame a môžeme servírovať.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu