HomeHlavné jedlá Expresné recepty Kuracie prsia na oregáne

Kuracie prsia na oregáne

Posted in : Expresné recepty, Hlavné jedlá, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Toto jedlo je hotové za 20min. a krásne aromatické, voňajúce po oregáne. Pod mäsom sa vytvorí z výpeku skvelá bylinková omáčka, ktorá chutí výborne so zemiakmi, s ryžou či s bulgurom.

Postup:

  • Kuracie prsia (400g) rozrežeme po dĺžke na polovičku, potom umyjeme pod tečúcou vodou a usušíme papierovou kuchynskou utierkou.
  • Okoreníme soľou a 1pl koreninovou zmesou -kura 7byliniek (normálne miešané koreninové zmesy nepoužívam, táto je ale výborna, môžem odporučiť ďalej)
  • Panvicu nahrejeme (bez oleja), keď je horúca pridáme olej a mäso z oboch strán zprudka opečieme. Pridáme 2pl masla a 3 strúčiky cesnaku v šupke.
  • Potom zalejeme 250ml vody a zakryté necháme 10min. dusiť.
  • V šálke zmiešame 1pl zemiakového škrobu s 3pl vody a vlejeme k mäsu, premiešame.
  • Za zväzok čerstvého oregána pokrájame na jemno a pridáme k omáčke. Už ďalej nevaríme.

Výbornou prílohou je zapečená zelenina (https://recepis.sk/2020/01/31/rychla-zapecena-zelenina/) alebo bulgur na pretlaku (https://recepis.sk/2020/02/08/aromaticky-bulgur-na-pretlaku/).

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial