Vôna bazi je neopísateľná, mierne sladká zaváňajúca príchodom leta. Aj produkty vyrobené z tejto zdravej pochúťky si zachovávajú túto skvelú arómu. Toto želé je nenáročné na prípravu a poslúži celoročne či už na priame servírovanie alebo na pečenie. Mojou obľúbenou kombináciou je bazové želé s jablkami vo forme tarte.
Jump to RecipeBazové želé
Course: Pečieme4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
ca. 30 kvetov bazy
1.5l vody
1 citrón
1l jablkovej šťavy (alebo vody)
700g želírovacieho cukru (2v1)
Directions
- Bazové kvety neumývame, len odstránime nadbytočné stonky, či lístky a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme citrón pokrájaný na plátky (keďže sa používa aj šupka tak najlepšie v bio kvalite)
- Bazou s citrónom necháme 1 deň stáť. Na ďaľší deň tekutinu prelejeme cez sítko vystlaté gázou (tak sa zachytia aj prípadne nečistoty), prilejeme jablkovú šťavu a do studenej zmesi pridáme želírovací cukor.
- Za občastného miešania varíme až dostane želé hustejšiu konzistenciu (ca. 1 hod.).
Potom nalejeme do umytých pohárov, uzavrieme vrchnákom a položíme dolu hlavou. Takto necháme vychladnúť, až potom obrátime
Môj tip
- Alt ak chcete overiť, či má želé správnu konzistenciu, namočte varešku do zmesi a nechajte ju krátko vychladnúť. Ak sa zmes na varešku už lepí a netečie je želé hotové.enatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou:
Altenatíva k základnému receptu – malinové želé s bazou
- Pri malinovej variante postupujeme ako pri bazovom želé, teda necháme najskôr bazu stáť 24hod. a zlejeme cez sítko.
- Do jablkovej šťavy dáme maliny (250g) a necháme 15min. variť. Rozmixujeme ponorným mixérom a prelejeme cez gázu do bazovej zmesi.
- Pridáme cukor a necháme variť pri občastnom varení až do zahustenia.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu