Tento jemnučký koláč na spôsob tarte vás zaiste nesklame. Nielen, že vám naňho postačí 1 vajíčko, ale jeho konzistencia je krásne krehká a plná intenzívnej chuti maslového cesta v kombinácii s jablkami a orechami.
Jump to Recipe

Krehký jablkovo-orechový koláč len z 1 vajíčka
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 vajíčko
250g hl.múky
50g pr. cukru
125g mäkkého masla
štipka soli- Plnka
1kg jabĺk
2PL vody
1 vanilkový cukor
1PL škorice
4PL kr. cukru
2Pl kukur. škrobu
100g pomletých orechov
ca 3PL posekaných madlí (alebo iných orechov)
1PL citrónová šťava
Postup
- Do misky dáme múku, vajíčko, maslo a cukor a vypracujeme rukami hladké cesto. To zabalíme do fólie a dáme na pol hodinu oddychovať do chladničky.
- Zatiaľ, čo cesto chladne si pripravíme plnku. Na to postrúhame ošúpané jablká na hrubo a dáme ich do hrnca spolu s troškou vody, cukrom, škoricou a vanilkovým cukrom. Aby jablka nezhnedli pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme prikryté na jemnom ohni dusiť asi 15 minúť až budú jablká mäkké. Potom ich odoberieme z ohňa, posypeme škrobom a orechami a premiešame. Plnku necháme vychladnúť.
- Cesto vyberieme z chladničky a medzi 2 papiermi na pečenie ho vygúľame na i niečo väčší polomer ako naša forma na pečenie. Ja používam tarte formu ale takisto je možné použiť aj tortovú formu. V oboch prípadoch formu vymastíme, preklopíme na ňu vygúľané cesto a rovnomerne vtačíme do formy. Prebytočné cesto z krajov odložíme stranou.
- Na záver nanesieme plnku rovnomerne na pripravené cesto. Zvyšné cesto postrúhame na vrch ako malé kúsky a takisto povrch posypeme posekanými mandlami.
- Pečieme pri 180C ca 25 minút do zlatista.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Krehký jablkovo-orechový koláč len z 1 vajíčka
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV