Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Lahodná zelerová polievka s jablkom_recept

Lahodná zelerová polievka s jablkom

Verili by ste, že jablko a celer sú chuťový kamaráti? Ak ste tieto dve chute ešte neskúsili, budete uchvátený. Či už vo forme šalátu alebo aj v polievke, tieto 2 suroviny sa skvelo dopĺňajú.

Suroviny:

  • 1/2 celeru
  • 1 jablko
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2l vody alebo vývaru
  • soľ, čierne korenie, drtená rasca
  • 100ml sladkej smotany
  • Bylinky

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
  • Medzitým si celer očistíme a pokrájame na väčšie kusy.
  • Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 5minúť.
  • Zemiaky a jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
  • Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom.
  • Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
  • Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
  • Kdo chce môže na záver pridať bylinky podľa chuti

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*