Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Skvelé domáce donuty / koblížky_recept

Skvelé domáce donuty / koblížky

Patríte k tým, čo majú slabosť pre donuty? Tak vitajte :). Aj keď už je dnes množtvo možností ich kúpiť ako snack vonku, napriek tomu je škoda si ich nedopriať doma, najmä keď ich príprava je tak jednoduchá.

Suroviny:

  • 500g múky
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 30g masla izbovej teploty
  • 1čl soli
  • Olej/tuk na vyprážanie
  • 200g horkej čokolády
https://youtu.be/CO3wWqSYq6Y?si=fHSBO4-0UZTrReYK

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to si do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom a lyžičkou všetko premiešame. Necháme stáť 10 minút až sa vytvorí kvások.
  • Múku si nasypeme do vysokej misy. Pridáme maslo, vajíčka, soľ a náš kvások. Postupne pridávame mlieko a miesením vypracujeme hladké cesto. Nezabudnite miesiť aspoň 10 minút, aby sa z kvásku uvolnil lepok.
  • Následne cesto prikryjeme a necháme aspoň 20 minút oddychovať.
  • Potom ho na pomúčenej pracovnej ploche vyroľujeme na 1cm hrúbku a formičkou vykrajujeme 2 kruhy, jeden z väčších a jeden z menším polomerom.
  • Takto vykrojené donuty položíme na malý kus papiera na pečenie necháme ich ešte 30 minút oddychovať.
  • Následne dáme do hrnca tuk na fritovanie a necháme ho zovrieť.
  • Potom postupne (opatrne) vkladáme dognuty do oleja. Hneď po vložení je dobre teplotu znížiť na nižšiu a hrniec zakryť. Tak malo cesto sa upiecť nielen zvrchu ale aj zvnútra.
  • Zhruba po 3 minútach treba cesto ešte otočiť a nechať ho doopekať z druhej strany asi ešte 2 minúty.
  • Na záver ho vyberieme z oleja, odkvapkáme prebytočný tuk.
  • Po vychladnutí si zohrejeme čokládou nad parou a každý dognut do nej namočíme aby dostali krásnu čokládovú vrstvu. Už len necháme čokoládu stuhnúť a môžeme servírovať.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*