Lahodný nadýchaný cheesecake len z 1 mascarpone

Tento cheesecka je prekvapivo nadýchaný aj keď do jeho plnky ide len 1 mascarpone. Hlavný trik spočíva v tom cukor s vajíčkami najskôr dlho šľahať do tuhej peny až sa pridajú zvyšné položky.

Suroviny na cesto:

  • 150 g maslových sušienok
  • 2PL pr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty

Na plnku potrebujete:

  • 300g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pr. Cukru
  • 200ml kyslej smotany
  • 80g roztopeného masla
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
  • 100g tmavej čokolády
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • dehydratované maliny

Postup:

  • Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
  • Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Moja forma mala polomer 24cm.
  • Na plnku vyšlaháme cukor s vajíčkami do penista. Primiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom a vanilkovým pudingovým práškom. Pridáme roztopené maslo a opäť premiešame.
  • Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
  • Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake ztuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.Necháme pomaly vychladnúť vo vypnutej trúbe.
  • Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to v hrnci nahrejeme smotanu a keď zovrie odstavíme ju zo sporáku. Pridáme posekanú čokoládu a miešame, až vznikne hladká poleva.
  • Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
  • Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
  • Kdo chce, môže vrch ozdobiť napríklad dehydratovými malinami.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*