Lahodný nadýchaný cheesecake len z 1 mascarpone Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Lahodný nadýchaný cheesecake len z 1 mascarpone

Tento cheesecka je prekvapivo nadýchaný aj keď do jeho plnky ide len 1 mascarpone. Hlavný trik spočíva v tom cukor s vajíčkami najskôr dlho šľahať do tuhej peny až sa pridajú zvyšné položky.

Suroviny na cesto:

  • 150 g maslových sušienok
  • 2PL pr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty

Na plnku potrebujete:

  • 300g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pr. Cukru
  • 200ml kyslej smotany
  • 80g roztopeného masla
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
  • 100g tmavej čokolády
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • dehydratované maliny

Postup:

  • Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
  • Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Moja forma mala polomer 24cm.
  • Na plnku vyšlaháme cukor s vajíčkami do penista. Primiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom a vanilkovým pudingovým práškom. Pridáme roztopené maslo a opäť premiešame.
  • Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
  • Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake ztuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.Necháme pomaly vychladnúť vo vypnutej trúbe.
  • Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to v hrnci nahrejeme smotanu a keď zovrie odstavíme ju zo sporáku. Pridáme posekanú čokoládu a miešame, až vznikne hladká poleva.
  • Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
  • Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
  • Kdo chce, môže vrch ozdobiť napríklad dehydratovými malinami.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*