Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina veľmi intenzívnu arómu.
Suroviny:
- 1 veľký baklažán
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika/čili
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 rajčiny
- cuketa
- petržlenová vňať
- 3-4PL olivového oleja
- 2PL balsamica (napríklad z hranátového jablka alebo maliny)
- soľ, čierne korenie, čili, sumak
Postup:
- Baklažán ošúpeme a pokrájame buď na plátky, ak ho chceme grilovať alebo na kocky ak opekať v panvici.
- Takisto postupujeme aj paprikou a rajčinami či cuketou.
- Potom zeleninu buď grilujeme do hnedasta alebo ju opečieme postupne v panvici na troche oleja. Pri príprave v panvici je dobré, ak zeleninu nepečiete spolu ale vždy dáte len toľko do panvici, aby bol pokrytý spodok panvice a nezabudli z času na čas pomiešať.
- Keď je zelenina hnedastá dáme do misky a polejeme ju olejom ako aj balsamicom.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a čili ako aj pretlačeným cesnakom a potom dobre premiešame.
- Na záver pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno.
Chete sa dozvdieť viac o príprave príloh?
Tak sa nezabudnite prihlásiť na môj kurz o prílohách kde sa naučíte krok za krokom ich pripravovať
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: