Hráškový prívarok_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hráškový prívarok

Toto jedlo vo mne vyvoláva hneď spomienky na detstvo. Ako deti sme sa vždy s bratom zakrádali do kuchyne keď mama chcela robiť hráškový prívarok a kradli veselo hrášok. Potom nás mama hrešila, že jej všetko vyjeme a neostane dosť na varenie. Toto riziko sme proste museli zobrať do ceny pôžitku :). A potom ešte na záver tento krémovitý prívarok.. dodnes vždy posielam bratovi fotku keď pripravím.

Hráškový prívarok

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Prívarky
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calorieskcal

Suroviny

  • 1/2kg čerstvého alebo mrazeného hrášku (alteratívne možno použiť 2 konzervy hrášku aj so šťavou)

  • 1 cibuľu

  • 1l vody (alebo šťavy z konzervy)

  • 3PL hl.múky

  • 2 čl soli

  • 1 kocka cukru (pri konzervovanom možno vynechať, nálev je sladký)

  • Čierne korenie

  • Sekaná petržlenová vňať

Postup

  • Cibuľku opiečieme na oleji do zlatista.
  • Pridáme hrášok a zalejeme ho tekutinou (vodou alebo šťavou z konzervy) aby bola 2 cm nad hráškom.
  • Osoliíme, ochutiíme čiernym korením a cukrom a varíme do mäkka (pri konzervovanom stačí 5min.).
  • Medzitým roztrepeme múku s vodou. Keď je hrášok mäkký, prilejeme zátrepku do prívarku a necháme ešte raz zovrieť .
  • Na záver pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.
e-kniha polievky privarky recepis

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?

Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.

Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Lahodný uhorkový šalát s reďkovkou

    Kombinácia uhorky a k tomu chrumkavej reďkovky, zakončená dresingom z kyslej smotany.. to je nielen veľmi chutná kombinácia ale aj šalát, ktorý zvládnete vskutku za 5 minút. U nás veľmi obľúbený najmä u detí. Chutí sviežo a uskladnený v chladničke vydrží aj 2 dni. Recept


  • Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Tradičná fazuľová polievka so zápražkou

    Zaiste si spomínate na fazuľovú polievku akú ste za detstva jedli u vašej babky. Totoa aj moja spomienka a preto sa chcem s vami podeliť o recept, ako sa pripravovala u nás odkedy si pamätám. Recept


  • Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami

    U nás doma sa tradične pripravoval kurací paprikáš z vykostených kuracích stehien, teda z tmavého kuracieho mäsa, ale pre urýchlenú verziu postačia aj kuracie prsia. Aby paprikáš naozaj aj chutil paprikou, tak pridávam okrem korenia aj papriku, to umocní jeho chuť. Ak hľadáte recept na super rýchli obed, tak toto […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*