Hráškový prívarok_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hráškový prívarok

Toto jedlo vo mne vyvoláva hneď spomienky na detstvo. Ako deti sme sa vždy s bratom zakrádali do kuchyne keď mama chcela robiť hráškový prívarok a kradli veselo hrášok. Potom nás mama hrešila, že jej všetko vyjeme a neostane dosť na varenie. Toto riziko sme proste museli zobrať do ceny pôžitku :). A potom ešte na záver tento krémovitý prívarok.. dodnes vždy posielam bratovi fotku keď pripravím.

 Suroviny

  • 1/2kg čerstvého alebo mrazeného hrášku (alteratívne možno použiť 2 konzervy hrášku aj so šťavou)
  • 1 cibuľu
  • 1l vody (alebo šťavy z konzervy)
  • 3PL hl.múky
  • 2 čl soli
  • 1 kocka cukru (pri konzervovanom možno vynechať, nálev je sladký)
  • Čierne korenie
  • Sekaná petržlenová vňať

 Postup:

  1. Cibuľku opiečieme na oleji do zlatista.
  2. Pridáme hrášok a zalejeme ho tekutinou (vodou alebo šťavou z konzervy) aby bola 2 cm nad hráškom.
  3. Osoliíme, ochutiíme čiernym korením a cukrom a varíme do mäkka (pri konzervovanom stačí 5min.).
  4. Medzitým roztrepeme múku s vodou. Keď je hrášok mäkký, prilejeme zátrepku do prívarku a necháme ešte raz zovrieť .
  5. Na záver pridáme na drobno posekanú petržlenovú vňať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*