Rýchle jedlo, či už ako príloha alebo s dipom a zeleninou ako hlavné jedlo. Je dobré zvoliť malé zemiaky, najlepšie samozrejme čerstvé zo záhrady, ktoré majú ešte tenkú šupku. Šupka sa nešúpe ale len umýva a potom dosucha vyutiera. Na veľký plech treba ca. 1,5 kg zemiakov.
Môj tip
Kdo chce môže do marinády pridať 50g postrúhaného parmezánu, dodá to zemiakov super dodatočnú arómu.

Marináda na zemiaky:
- 3-4PL oliv. oleja
- 1čl červenej papriky
- soľ
- 1čl celej rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- 1PL sušeného tymiánu
Postup:
- Mladé zemiaky dobre umyjeme a väčšie kusy pokrájeme na polkuk, tak aby boli všetky zemiaky zhruba rovnako veľké.
- Osušené zemiaky dáme do veľkej misky a polejeme ich olejom.
- Potom pridáme sol, rascu, roztlačený cesnak, papriku ako aj a sušený alebo čerstvý tymián. Dobre premiešame.
- Zemiaky položíme na plech a necháme piecť v trúbe pri 180 °C ca. 35-40minút až začnú dostávať zvrchu hnedastú churumkavú kôrku.

Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV