Rýchle jedlo, či už ako príloha alebo s dipom a zeleninou ako hlavné jedlo. Je dobré zvoliť malé zemiaky, najlepšie samozrejme čerstvé zo záhrady, ktoré majú ešte tenkú šupku. Šupka sa nešúpe ale len umýva a potom dosucha vyutiera. Na veľký plech treba ca. 1,5 kg zemiakov.
Môj tip
Kdo chce môže do marinády pridať 50g postrúhaného parmezánu, dodá to zemiakov super dodatočnú arómu.

Marináda na zemiaky:
- 3-4PL oliv. oleja
- 1čl červenej papriky
- soľ
- 1čl celej rasce
- 2 strúčiky cesnaku
- 1PL sušeného tymiánu
Postup:
- Mladé zemiaky dobre umyjeme a väčšie kusy pokrájeme na polkuk, tak aby boli všetky zemiaky zhruba rovnako veľké.
- Osušené zemiaky dáme do veľkej misky a polejeme ich olejom.
- Potom pridáme sol, rascu, roztlačený cesnak, papriku ako aj a sušený alebo čerstvý tymián. Dobre premiešame.
- Zemiaky položíme na plech a necháme piecť v trúbe pri 180 °C ca. 35-40minút až začnú dostávať zvrchu hnedastú churumkavú kôrku.


Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]