Ako dieťa som nemala rada prívarky. Nepáčila sa mi ich konzistencia ani vzhľad. Až v dospelosti som im naozaj prišla na chuť a dnes im často dávam prednosť pred mäsitými alebo inými fantastickými jedlami.
Okrem iného som vďaka bohatej úrode cukiet objavila záľubu v príprave cuketovej polievky a je úplným balzamom na dušu, keď si túto rýchlu polievku dám na večeru.
Cuketový prívarok- recept do 15 minút
Course: Hlavné jedlá, Prívarky, Recepty do 15 minút4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg cukiny (zelenej alebo žltej- používam bez šupky alebo aj s ňou podľa toho ako mladá je cukina)
1 cibuľu
1l vody
3PL hl.múky
2 čl soli
1 čl cukru
Čierne korenie
100ml sladkej smotany
Ca. 300ml vody
Postup
- Cibuľu opečte na oleji dozlatista.
- Cuketu ošúpeme (ak je staršia, odstránime semienka) a nastrúhame nahrubo.
- Pridajte k osmaženej cibuli a zalejte vodou.
- Dochutíme soľou, korením a cukrom a varíme na miernom ohni, kým nezmäkne (strúhaná cuketa potrebuje 5 – 10 minút).
- Medzitým rozšľahajte múku s vodou
Keď je zelenina mäkká, prilejeme smotanu a tiež múkovú zmes a necháme ešte raz zovrieť. - Kto chce, môže pridať trochu nasekaného čerstvého kôpru alebo majoránky a samozrejme ocot podľa chuti.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené?Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam.Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých 4,99€)Online kurzy […]
Medovníčky s pomarančovou kôrou – super mäkké a aromatické
Tak ako každá začínajúca gazdinka som si prešla mnohými receptami na medovníky. Niektoré vyzerali dobre a boli tvrdé ako podrážka, iné zas boli mäkké ale tá chuť nebola ako má byť až som raz našla jeden recept od mojej babky, ktorý ma tak uchvátil aj konzistenciou ako aj chuťou, že […]
Videorecept- Zelerová krémová polievka s jablkom
Lahodná krémová polievka do sychravého studeného počasia ktorá skvelo zahreje a zasýti. Okrem toho super rýchlo hotová. Celý recept tu Zelerová polievka
Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami
Toto vianočné pečivo vzniklo z inšpirácie Schwarzwaldskej torty, a kombinácia vanilky, čokolády a višne chutí výborne aj ako vianočné pečivo. Základom je linecké cesto, jednak v vanilkovej a kakaovej verzii.