Cuketový prívarok- recept do 15 minút

Ako dieťa som nemala rada prívarky. Nepáčila sa mi ich konzistencia ani vzhľad. Až v dospelosti som im naozaj prišla na chuť a dnes im často dávam prednosť pred mäsitými alebo inými fantastickými jedlami.

Okrem iného som vďaka bohatej úrode cukiet objavila záľubu v príprave cuketovej polievky a je úplným balzamom na dušu, keď si túto rýchlu polievku dám na večeru.

Cuketový prívarok- recept do 15 minút

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Prívarky, Recepty do 15 minút
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1kg cukiny (zelenej alebo žltej- používam bez šupky alebo aj s ňou podľa toho ako mladá je cukina)

  • 1 cibuľu

  • 1l vody

  • 3PL hl.múky

  • 2 čl soli

  • 1 čl cukru

  • Čierne korenie

  • 100ml sladkej smotany

  • Ca. 300ml vody

Postup

  • Cibuľu opečte na oleji dozlatista.
  • Cuketu ošúpeme (ak je staršia, odstránime semienka) a nastrúhame nahrubo.
  • Pridajte k osmaženej cibuli a zalejte vodou.
  • Dochutíme soľou, korením a cukrom a varíme na miernom ohni, kým nezmäkne (strúhaná cuketa potrebuje 5 – 10 minút).
  • Medzitým rozšľahajte múku s vodou
    Keď je zelenina mäkká, prilejeme smotanu a tiež múkovú zmes a necháme ešte raz zovrieť.
  • Kto chce, môže pridať trochu nasekaného čerstvého kôpru alebo majoránky a samozrejme ocot podľa chuti.

e-kniha polievky privarky recepis

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?

Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.

Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

211 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


  • Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Nadýchané tvarohové lievance – zdravé raňajky pre deti aj dospelých

    Tieto tvarohové lievance sú jemné, vláčne a prirodzene sladké – ideálne na raňajky alebo desiatu pre celú rodinu. Hotové za pár minút, podávané s medom a škoricovým cukrom. Skvelý spôsob, ako využiť tvaroh v kuchyni.


  • Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Baklažány plnené jemným krémom, skvelé antipasti

    Antipasti je taliansky pojeme popisujúci predjedlo. Väčšina antipasti je založená na zelenine a ani kvalitný olivový olej nesmie chýbať. Či už paprika, či cuketa alebo baklažán či olivy, možno ti je mnoho. Tentoraz som sa zamerala na baklažán, ktorý vás v tomto prevedení prekvapí intenzívnou sýtou chuťou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*