Jednoduché hrnčekové arašidové sušienky

Ak chcete mať rýchlo a bez námahy napečené sušienky, ktoré si viete aj zobrať zo sebou na výlet, tak vyskúšajte tieto mimoriadne jednoduché hrnčekové arašidové sušienky. Potrebujete na ne len hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 3 PL arašídového masla
  • 1 hrnček masla alebo margarínu
  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • štipka soli
  • 1 balenie (100g) tmavej čokolády

Postup:

  • Maslo a arašidové maslo si dáme do hrnca a pomaly zohrievame až sa roztopia.
  • Necháme kompletne vychladnúť, potom dáme do misky.
  • Cukor vymiešame s vajíčkami až sa roztopí. Pridáme vychladnuté maslo.
  • Potom pridáme cukor a soľ a vypracujeme hladké cesto. Mixér netreba, vareška postačí, ide to veľmi jednoducho.
  • čokoládu posekáme na kusy a pridáme k cestu.
  • Plech na pečenie vyložím papierom na pečenie.
  • Potom z cesta odoberáme rovnako veľké kusy, tvarujeme guľky a kladieme ich s odstupom na plech (mne vyšlo 35ks).
  • Pečieme pri 180C do zlatista ca. 25-30 minút.
  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.