Makové palacinky bezlepkové

Mak je výborným zdrojom vápnika. Je dobré ho zaradiť pravidelne zaradiť do jedálnička.

Suroviny.

  • 4 vajíčka
  • 40g pomletého maku
  • 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
  • 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 180g pohánkovej (alebo inej bezlepkovej) múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s olejom a cukrom minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
  • Pridáme a štipku soli a premiešame ako aj mak a preosiatú múku.
  • Miešame, až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

211 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Rýchly hrnčekový čokoládový chlebík

    Rýchly hrnčekový čokoládový chlebík

    Čokoládový chlebík ako z rozprávky – nadýchaný, vláčny a jemne prasknutý na povrchu. Ozdobený kvetmi ružovej a fialovej farby, ktoré mu dodávajú romantický a elegantný nádych. Servírovaný na tmavom, kontrastnom podnose, ktorý zvýrazňuje jeho bohatú farbu. Tento detailný záber dokonale vystihuje hru textúr a farieb, vďaka čomu je


  • Lahodná nepečená jahodová roláda

    Lahodná nepečená jahodová roláda

    Roláda je skvelým múčnikom na pohostenie či posedenie pri káve. Je lahodnou kombináciou vanilkového cesta, nadýchanej šľahačky a aromatických jahôd.


  • Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Najlepšia čínska polievka ako z čínskej reštaurácie

    Prezradím vám tajomstvo čínskej polievky ako z čínskej reštaurácii – je ním šťava z ananásu. Vďaka tejto dostane polievka tú správnu sladko-kyslú chuť ako ju poznáte z originálu. Nebojte sa vyskúšať, pochutíte si.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*