Makové palacinky bezlepkové

Mak je výborným zdrojom vápnika. Je dobré ho zaradiť pravidelne zaradiť do jedálnička.

Suroviny.

  • 4 vajíčka
  • 40g pomletého maku
  • 50ml oleja (napr. Slnečnicový)
  • 500ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 180g pohánkovej (alebo inej bezlepkovej) múky
  • štipka soli

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s olejom a cukrom minúty až dosiahneme nadýchanú zmes.
  • Pridáme a štipku soli a premiešame ako aj mak a preosiatú múku.
  • Miešame, až vznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Cesto necháme 15 minút oddychovať.
  • Panvicu nadhrejeme. Pred každou palacinkou ju potrieme pierkom olejom.
  • Na naolejovanú panvicu nalejeme za naberačku cesta a to rovnomerne nanesieme po ploche panvice.
  • Pečieme z každej strany na strednej teplote ca. 2 minúty do zlatista.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

  • Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu

    Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené?Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam.Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých 4,99€)Online kurzy […]


  • Medovníčky s pomarančovou kôrou – super mäkké a aromatické

    Medovníčky s pomarančovou kôrou – super mäkké a aromatické

    Tak ako každá začínajúca gazdinka som si prešla mnohými receptami na medovníky. Niektoré vyzerali dobre a boli tvrdé ako podrážka, iné zas boli mäkké ale tá chuť nebola ako má byť až som raz našla jeden recept od mojej babky, ktorý ma tak uchvátil aj konzistenciou ako aj chuťou, že […]


  • Videorecept- Zelerová krémová polievka s jablkom

    Videorecept- Zelerová krémová polievka s jablkom

    Lahodná krémová polievka do sychravého studeného počasia ktorá skvelo zahreje a zasýti. Okrem toho super rýchlo hotová. Celý recept tu Zelerová polievka


  • Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami

    Čokoládovo-vanilkové keksíky s višňami

    Toto vianočné pečivo vzniklo z inšpirácie Schwarzwaldskej torty, a kombinácia vanilky, čokolády a višne chutí výborne aj ako vianočné pečivo. Základom je linecké cesto, jednak v vanilkovej a kakaovej verzii.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*