Keď som na Slovensku na dovolenke lem málokedy si odopriem bryndzu. Okrem jej využitia do bryndzových halušiek ju mám mimoriadne rada aj formiu nátierky. Takto si ju pamätám z mojho detstva, natretú na chlebíku a servírovanú s cibuľkou a čerstvými rajčinami či paprikami. Veľká dobrota.
Suroviny:
- 150g bryndze
- 50g masla (margarínu) izbovej teploty
- 1 čl červenej papriky (sladkej či štipľavej)
- Soľ
Postup:
- Do misky si podrolíme bryndzu a pridáme mäkké maslo.
- Spolu miešame až sa spoja a vytvoria hladkú, krémovitú zmes.
- Už len dochutíme červenou paprikou a soľou a môžeme servírovať.
- Kedže je v nej maslo tak bude po schladený tuhšia, ak ju chcete mäkkšiu, proste nechajte krátko pred servírovaním pri izbovej teplote vonku.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Mäkkučká pistáciová bábovka
PIstácie majú tak výraznú typickú chuť, ale aj ich farba je neskutočná- Preto sa nemožno čudovať, že sú ozdobou každému slávnostnému koláču. Ja som tentoraz zvolila chuť pistácii na prípravu bábovky a táto mala krásnu nadýchanú konzistenciu plnú ich chuti.
Polievka na posilnenie imunity – Kurací vývar s Orzo
Kurací vývar bol odjakživa všeliek na virózy či iné ochorenia. Minule som však mala spoznať mnoho rôznych variantov klasického vývaru a pritom som vyskúšala túto oriantálnu verziu – s mätou, rajčinovým pretlakom a cestovinami orzo- a jej chuť je tak neuveritleľne intenzívna, že verím že postaví na nohy každého chorého […]
Kávové brownies- hrnčekový recept
Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.