Keď som na Slovensku na dovolenke lem málokedy si odopriem bryndzu. Okrem jej využitia do bryndzových halušiek ju mám mimoriadne rada aj formiu nátierky. Takto si ju pamätám z mojho detstva, natretú na chlebíku a servírovanú s cibuľkou a čerstvými rajčinami či paprikami. Veľká dobrota.
Suroviny:
- 150g bryndze
- 50g masla (margarínu) izbovej teploty
- 1 čl červenej papriky (sladkej či štipľavej)
- Soľ
Postup:
- Do misky si podrolíme bryndzu a pridáme mäkké maslo.
- Spolu miešame až sa spoja a vytvoria hladkú, krémovitú zmes.
- Už len dochutíme červenou paprikou a soľou a môžeme servírovať.
- Kedže je v nej maslo tak bude po schladený tuhšia, ak ju chcete mäkkšiu, proste nechajte krátko pred servírovaním pri izbovej teplote vonku.
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Prekvapivé fakty o pohánke
Pohanka napriek svojmu názvu v skutočnosti nie je druh pšenice, ale na živiny bohatá pseudoobilnina, ktorá je už po stáročia obľúbená v kuchyniach po celom svete. Pohánka je skutočným kulinárskym skvostom, od jej všestrannosti pri varení až po jej pôsobivé zdravotné účinky. Pridajte sa ku mne, aby sme sa ponorili […]
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom a balkánskym syrom
Super jednoduchý recept z jedného plechu.
Lahodná banánová roláda od mojej svokry
Moja svokra pripravuje veľmi lahodnú banánovú roládu. Je to vskutku jednoduchý recept a super, ak chcete rýchlo a bez práce vykúzliť chutný dezert z mála surovín.