Aj vy poznáte toto jedlo, ktoré sa pripravovalo za môjho detstva? Ak ešte nie, veľmi odporúčam vyskúšať. Je to nielen veľmi jednoduchý ale tiež veľmi chutný pokrm na obed či večeru.
Suroviny:
- 1 patizón (tekvica)
- 2 vajíčka
- 1,5l vody
- 150g hl.múky
- 100g strúhanky
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Patizón ošúpeme zo šupky. Ja som použila škrabku na zemiaky.
- Následne ho pokrájame na 1cm hrubé plátky a vbyberieme všetky zrnká, aby nám ostali len kruhy s dužinou.
- Vodu osolíme a necháme zovrieť. Potom do nej vložíme pláty partizónu a necháme ich variť ca. 10 minút do al dente (teda nie úplne do mäkka).
- Patizón vyberieme z vody a dáme na kuchynskú utierku a necháme vyschnúť.
- Medzitým si pripravíme na trojobal 3 misky do ktorých dáme múku, vajíčko so soľou a tiež strúhanku.
- Patizón dobre okoreníme čiernym korením, prípadne ešte soľou. Potom obalíme v múke, následne vo vajíčku a potom v strúhanke.
- V panvici si nahrejeme olej a oheň znížime. Následne opekáme patizónové rezne na najnižšom ohni pomaly do zlatista.
- Kdo chce si môže ešte hotový rezeň pokvapkať citrónovou šťavou.
- U nás sa je tento rezeň buď s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou šťavou a šťavnatým uhorkovým šalátom v sladko-kyslom náleve.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Bezmäsitý rezeň z patizónu
Aj vy poznáte toto jedlo, ktoré sa pripravovalo za môjho detstva? Ak ešte nie, veľmi odporúčam vyskúšať. Je to nielen veľmi jednoduchý ale tiež veľmi chutný pokrm na obed či večeru. Suroviny: 1 patizón (tekvica) 2 vajíčka 1,5l vody 150g hl.múky 100g strúhanky soľ, čierne korenie Postup: Patizón ošúpeme zo […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút
Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept
Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok
Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept
Domáce langoše ako od starej mamy – Videorecept
Celý recept tu Langoše
Kuracie prsia so šampiňónmi do 15 minút
Keď nestíham a chcem mať plnohodnotný obed, rada pripravujem tieto kuracie prsia na šampiňónoch. Chutná a výdatná rýchlovka. Recept
Jednoduchý egrešový koláč z 2 vajíčok
Leto sa nesie v znamení drobného ovocia a mimo bublaniny, Výborný koláč len z 2 vajíčok. Recept
Domáce langoše ako od starej mamy – Videorecept
Celý recept tu Langoše