Bezmäsitý rezeň z patizónu

Aj vy poznáte toto jedlo, ktoré sa pripravovalo za môjho detstva? Ak ešte nie, veľmi odporúčam vyskúšať. Je to nielen veľmi jednoduchý ale tiež veľmi chutný pokrm na obed či večeru.

Suroviny:

  • 1 patizón (tekvica)
  • 2 vajíčka
  • 1,5l vody
  • 150g hl.múky
  • 100g strúhanky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Patizón ošúpeme zo šupky. Ja som použila škrabku na zemiaky.
  • Následne ho pokrájame na 1cm hrubé plátky a vbyberieme všetky zrnká, aby nám ostali len kruhy s dužinou.
  • Vodu osolíme a necháme zovrieť. Potom do nej vložíme pláty partizónu a necháme ich variť ca. 10 minút do al dente (teda nie úplne do mäkka).
  • Patizón vyberieme z vody a dáme na kuchynskú utierku a necháme vyschnúť.
  • Medzitým si pripravíme na trojobal 3 misky do ktorých dáme múku, vajíčko so soľou a tiež strúhanku.
  • Patizón dobre okoreníme čiernym korením, prípadne ešte soľou. Potom obalíme v múke, následne vo vajíčku a potom v strúhanke.
  • V panvici si nahrejeme olej a oheň znížime. Následne opekáme patizónové rezne na najnižšom ohni pomaly do zlatista.
  • Kdo chce si môže ešte hotový rezeň pokvapkať citrónovou šťavou.
  • U nás sa je tento rezeň buď s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou šťavou a šťavnatým uhorkovým šalátom v sladko-kyslom náleve.

Môj tip

Takto isto môžete spracovať dio rezňa aj inú zeleninu napríklad kaleráb.
  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.