Bezmäsitý rezeň z patizónu

Aj vy poznáte toto jedlo, ktoré sa pripravovalo za môjho detstva? Ak ešte nie, veľmi odporúčam vyskúšať. Je to nielen veľmi jednoduchý ale tiež veľmi chutný pokrm na obed či večeru.

Suroviny:

  • 1 patizón (tekvica)
  • 2 vajíčka
  • 1,5l vody
  • 150g hl.múky
  • 100g strúhanky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Patizón ošúpeme zo šupky. Ja som použila škrabku na zemiaky.
  • Následne ho pokrájame na 1cm hrubé plátky a vbyberieme všetky zrnká, aby nám ostali len kruhy s dužinou.
  • Vodu osolíme a necháme zovrieť. Potom do nej vložíme pláty partizónu a necháme ich variť ca. 10 minút do al dente (teda nie úplne do mäkka).
  • Patizón vyberieme z vody a dáme na kuchynskú utierku a necháme vyschnúť.
  • Medzitým si pripravíme na trojobal 3 misky do ktorých dáme múku, vajíčko so soľou a tiež strúhanku.
  • Patizón dobre okoreníme čiernym korením, prípadne ešte soľou. Potom obalíme v múke, následne vo vajíčku a potom v strúhanke.
  • V panvici si nahrejeme olej a oheň znížime. Následne opekáme patizónové rezne na najnižšom ohni pomaly do zlatista.
  • Kdo chce si môže ešte hotový rezeň pokvapkať citrónovou šťavou.
  • U nás sa je tento rezeň buď s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou šťavou a šťavnatým uhorkovým šalátom v sladko-kyslom náleve.

Môj tip

Takto isto môžete spracovať dio rezňa aj inú zeleninu napríklad kaleráb.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

  • Krémeš ako z cukrárne

    Krémeš ako z cukrárne

    Ako dieťa som s kamarátkou chodievala do jednej cukrárni v Saratove (Bratislave). Aj po 30. rokov tam táto cukráreň ešte stále je a tak keď som v tejto lokalite vždy ju navštívim a zaspomínam. Minule som vyskúšala ich krémeš a bol fantastický. Čo bolo na ňom iné ako na ostatných […]


  • Jednoduchý hrnčekový koláč z 1 plechu s mandarínkami

    Jednoduchý hrnčekový koláč z 1 plechu s mandarínkami

    Zavárané mandarínky som si akosi vždy spájala s detstvom, asi zato, že môj dedko ich rád používal keď sme ako deti navštívili, napríklad ich pridal k čokoládovému pudingu, alebo kombinoval s tvarohom a piškótami a ako deti sme z ních boli nadšené. Preto mám aj dodnes vždy jednu plechovku doma […]


  • Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu

    Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu

    Ak si pamätáte ružičkový kel len ako tie rozvarené malé kúsky zeleniny ktoré na vás čakali v školskej jedálni tak mám pre vás dobrú správu. Kel vie byť aj iný a mnohokrát chutnejší. Mojím najobjemnejším spôsobom jeho prípravy je pečenie na panvici či v trúbe. Takto je krásne chrumkavý a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*