Práve v lete sa u nás doma pečú sušienky či keksíky, ktoré sú nielen jednoduché na prípravu ale tiež trvácne a ľahko ich možno zobrať napríklad na výlet k vode či na piknik zo sebou. K takýmto patria aj tieto výnimočné chutné keksíky s chia semiačkami so silnou citrónovou arómou.
Suroviny:
- 2PL citrónovej šťavy (na to ca. 1 bio citrón)
- 2PL jogurtu
- 2PL chia semiačkov
- 3PL tuku (margarín/kokosový tuk)
- 1/2 hrnčeka (ca.60g) cukru
- 1 hrnček (150g) múky
- 1čl prášku do pečiva
- štipka soli

Postup:
- Citrón si vyžmýkame a šťavu zcedíme. Dáme do misky.
- Pridáme jogurt, roztopený tuk a cukor a dobre premiešame.
- Následne preosejeme múku a pridáme zvyšné suché položky – prášok do pečiva, soľ a chia semiačka.
- Vypracujeme vláčne cesto.
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie.
- Pomocou naberačky na zmrzlinu (alebo lyžičkou) potom z cesta uberáme rovnako veľké diely a vyrobíme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
- Každú guľku ešte dlaňou mierne pritlačíme aby trochu splasľa.
- Takto pripravené cesto necháme piecť pri 180C ca. 25 minút až dostane zlatistú farbu.
Citrónový cukor
Ak chcete dodať týmto keksíkom dodatočnú arómu posypte ich citrónovým cukrom. Na to zmiešajte v miske na jemno postrúhanú kôru z bio citróna, 1 vanilkový cukor a 2lyžice práškového cukru. do zmesi potom položte ešte horúce keksíky a pomiešajte ich aby boli rovnomerne obalené cukrom. Takto nechajte vychladnúť.
Pozrite si aj ďalšie recepty z novej kategórie – Letné recepty
Super šťavnaté čokoládové muffiny z kefíru
Hľadáte jednoduché a šťavnaté muffiny, ktoré ohúria vaše deti? Vďaka kefíru majú super štruktúru a šťavnatosť a budú raz-dva hotové. Na meranie budete potrebovať 2 šálky – malú espresso šálku (objeme 100ml) a klasickú šálku (objem 250ml).Ako môžete tento recept pozmeniťKakao dodáva koláču bohatú čokoládovú chuť, ktorú môžete ešte vylepšiť […]
Pripravte si doma výživný zeleninový bujón, ktorý vydrží mesiace
Domáci zeleninový bujón je skvelou alternatívou k priemyselným kockám – je bez konzervantov, umelých prísad a plný prírodnej chuti. Vďaka správnemu spôsobu prípravy a skladovania si môžete dopriať zdravý a aromatický základ do polievok, omáčok či rizota aj niekoľko mesiacov. Na prípravu bujónu použite koreňovú zeleninu, ako sú mrkva, zeler, […]