Práve v lete sa u nás doma pečú sušienky či keksíky, ktoré sú nielen jednoduché na prípravu ale tiež trvácne a ľahko ich možno zobrať napríklad na výlet k vode či na piknik zo sebou. K takýmto patria aj tieto výnimočné chutné keksíky s chia semiačkami so silnou citrónovou arómou.
Suroviny:
- 2PL citrónovej šťavy (na to ca. 1 bio citrón)
- 2PL jogurtu
- 2PL chia semiačkov
- 3PL tuku (margarín/kokosový tuk)
- 1/2 hrnčeka (ca.60g) cukru
- 1 hrnček (150g) múky
- 1čl prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Citrón si vyžmýkame a šťavu zcedíme. Dáme do misky.
- Pridáme jogurt, roztopený tuk a cukor a dobre premiešame.
- Následne preosejeme múku a pridáme zvyšné suché položky – prášok do pečiva, soľ a chia semiačka.
- Vypracujeme vláčne cesto.
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie.
- Pomocou naberačky na zmrzlinu (alebo lyžičkou) potom z cesta uberáme rovnako veľké diely a vyrobíme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
- Každú guľku ešte dlaňou mierne pritlačíme aby trochu splasľa.
- Takto pripravené cesto necháme piecť pri 180C ca. 25 minút až dostane zlatistú farbu.
Pozrite si aj ďalšie recepty z novej kategórie – Letné recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]