Počas cuketovej sezóny sa vždy zídu recepty v ktorých možno spotrebovať aj väčšie množstvo tejto všestrannej zeleninky. Takouto sú aj tieto placky.
Suroviny:
- 1-2 veľké cukiny (ca. 750g bez šupy a jadierok)
- 1 malá šálka kuskusku
- 2 šálky vrelej vody
- 4 uvarené zemiaky
- 4PL múky
- 4 vajíčka
- 1čl sušeného cesnaku
- 1čl sušeného majoránu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Cuketu ošúpeme, zbavíme jadierok a postrúhame na hrubo.
- Posypeme výdatne soľou a necháme krátko (asi 10 minút) stáť. Potom cez sítko vytlačíme prebytočnú šťavu.
- Zatiaľ čo cuketa stojí si pripravíme kuskus. Na to nasypeme kuskus do misky, pridáme za malú lyžičku soli a zalejeme vriacou vodou. Prikryté necháme stáť (bez varenia, kuskus sa nabopná je dôležité ho len nechať prikrytý).
- Do veľkej misky postrúhame ešte uvarené zemiaky. Pridáme cuketu bez šťavy, kuskus a vajíčka.
- Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a majoránom. Pridáme ešte múku a dobre premiešame.
- Panvicu nahrejeme a pridáme trochu oleja. Potom položíme za lyžicu cuketovej zmesi a spravíme z nej placku.
- Pečieme na slabom ohni z oboch strán do zlatista, pokiaľ sa vytvorí chrumkavá kôrka na povrchu.
Pozrite si aj ďalšie recepty z novej kategórie – Letné recepty
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Kávové brownies- hrnčekový recept
Ak máte radi kávu, tak vám tento zákusok zaručene zachutí. Plný chuti čokolády a kávy, skvelá kombinácia.
Múčne halušky ako od mamy
Moja mama pripravovala skvelé halušky, aspoň u nás doma sa tak volali. Cesto je obdobné ako pri rakúskych špetzloch a neobsahuje zemiaky ako pri tradičných haluškách. Zato je ich príprava otázka 5 minút a chuťovo sú proste skvelé, či už ako príloha napríklad k duseným pečienkam alebo aj ako hlavný […]
Váženie bez váhy- ale ako vážiť len s hrnčekom a lyžičkou
Priznám sa, že patrí k ľudom, ktorý odjakživa mali radi hrnčekové recepty. Na druhej strane práve pri pečení je mimoriadne dôležité zachovať vždy ten správny pomer jednotlivých surovín, najmä tých suchých a tekutých, a tak je správne dávkovanie mimoriadne dôležité. Dobrá správa je, na pečenie vskutku pri väčšine receptov váhu nebudete potrebovať, postačí […]