Chrumkavé cuketové placky s kuskusom (couscous)

Počas cuketovej sezóny sa vždy zídu recepty v ktorých možno spotrebovať aj väčšie množstvo tejto všestrannej zeleninky. Takouto sú aj tieto placky.

Suroviny:

  • 1-2 veľké cukiny (ca. 750g bez šupy a jadierok)
  • 1 malá šálka kuskusku
  • 2 šálky vrelej vody
  • 4 uvarené zemiaky
  • 4PL múky
  • 4 vajíčka
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1čl sušeného majoránu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Cuketu ošúpeme, zbavíme jadierok a postrúhame na hrubo.
  • Posypeme výdatne soľou a necháme krátko (asi 10 minút) stáť. Potom cez sítko vytlačíme prebytočnú šťavu.
  • Zatiaľ čo cuketa stojí si pripravíme kuskus. Na to nasypeme kuskus do misky, pridáme za malú lyžičku soli a zalejeme vriacou vodou. Prikryté necháme stáť (bez varenia, kuskus sa nabopná je dôležité ho len nechať prikrytý).
  • Do veľkej misky postrúhame ešte uvarené zemiaky. Pridáme cuketu bez šťavy, kuskus a vajíčka.
  • Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom a majoránom. Pridáme ešte múku a dobre premiešame.
  • Panvicu nahrejeme a pridáme trochu oleja. Potom položíme za lyžicu cuketovej zmesi a spravíme z nej placku.
  • Pečieme na slabom ohni z oboch strán do zlatista, pokiaľ sa vytvorí chrumkavá kôrka na povrchu.

Pozrite si aj ďalšie recepty z novej kategórie – Letné recepty

  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


  • Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Penová torta s kávovou plnkou ako od starej mamy

    Ako dieťa si pamätám, že moja stará mama pripravovala s domácich vajec keď ich bol prebytok penovú tortu. Popravde v detstve ma až tak neuchvátila, chuť kávy z kávovej plnky mi nesedela. Keď so minulý rok navštívila mamu- čo nevidím na stole- penovúv tortu. Tak som vyskúšala a bola som […]


  • Chrumkavé pečené zemiaky

    Chrumkavé pečené zemiaky

    Veľa ľudí je neistých pri tom, ako pripraviť chrumkavé pečené zemiaky. Zemiaky buď predvárajú, či pečú pod alobalom, pritom nič z toho netreba robiť a pritom dosiahnúť krásne zlatisté zemiaky chrumkavé zvonku a mäkké zvnútra. Pri príprave treba dodržať len zopár pravidiel. Kúsky zemiakov by mali byť relatívne tenké a […]


  • Cesnakový bochník

    Cesnakový bochník

    Cesnak je nielen prírodné antibiotikum, ktoré posilňuje náš imnunitý systém ale tiež jeho chuť a aróma je jedinečná. Najmä pri pečení sa plne uvoľní a rozvonia celú kuchyňu. Tento cesnakový bochník si viete pripraviť za pár minút a s jednoduchými surovinami. 500g polohrubej múky 2 čL soli 1/2 čertvého droždia […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.