Fazuľová polievka s kyslou kapustou

Táto sýta polievka je výborným zdrojom vitamínov ako C, B, E, K a minerálov a jedia ju dokonca aj moje deti, ktoré žiaľ inak kyslú kapustu jesť nechcú.

Postup:

  • 1 cibuľu pokrájame na drobno a pomaly opekáme na oleji do zlatista.
  • Za šálku kyslej kapusty dáme do sitka, vytlačime z nej prebytočnú tekutinu a potom pokrájame kapustu na drobno. Pridáme k cibuli a ešte 2-3mim spolu opekáme.
  • Zalejeme 1,5 l vody (kdo má vývar najlepšie z hovädzích kostí môže použiť ten, polievka tak dostane silnejšiu arómu a chuť).
  • Osolíme, pridáme kmín, čierne korenie a 1bobkový list.
  • Takisto pridáme 3-4 ošúpané zemiaky pokrájané na drobno a klobásku alebo párok pokrájaný na menšie kusy.
  • Takto varíme 30min. Na miernom ohni. Potom 1 pridáme konzervu kidney fazuliek.
  • Na 2pl oleja opražíme za 2pl hl. Múky. Keď zápražka začne chytať farbu pridáme 1pl sladkej (alebo štipľavej) červenej papriky a hneď zalejeme šálkou vody. Dobre roztrepeme a do zápražky pretlačíme cesnakový strúčik.
  • Potom zápražku vlejeme do polievky a ešte necháme polievku raz zovrieť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*