Kuracie prsia na prírodno

Kuracie prsia na prírodno

Prečo by ste mali vyskúšať kuracie prsia na prírodno?

Je to klasický spôsob prípravy šťavnatých kuracích pŕs. Kuracie prsia na prírodno sa pripravujú bez marinády, sú korenené len soľou a čiernym korením. Následne sú na vysokej teplote opečené, čím sa mäsu uzavrú póry a šťava ostane uschovaná vo vnútri mäsa.

Je to výnimočne rýchly a chutný pokrm, výsledkom ktorého je lahodné mäso na šťave, ktoré zachutí celej rodine. Kdo hľadá nenáročný recept z kuracieho mäsa, ten určite pri tomto recepte neostane sklamaný, najmä keď chcete rýchlo vykúzliť niečo chutné.

Jump to Recipe
kuracie na prirodno
kuracie prsia na prírodno_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Poznámky k surovinám

Kuracie prsia – môžete zvoliť čerstvé alebo aj mrazené kuracie prsia. Pri mrazených nezabudnite vybrať ich den vopred z mrazničky a vložiť na noc do chladničky.

Grilovacie korenie – jedna z mála zmesiek koreník, ktoré rana používam. Obsahuje červenú papriku, sušený cesnak a sušenú cibuľu. Samozrejme si môžete takúto zmesku korenín pripraviť aj doma. Práve sušený cesnak dokáže z pečeného mäsa urobiť divy.

Zemiakový škrob – Je to prirodzený škrom obsiahnutý v zemiakov a ideálny zahusťovač. Škrob treba pred pridanín do omáčok rozmiešať, najlepšie v 2Pl studenej vody.

Maslo– Pri varení odporúčam použiť tradičné kravské maslo, ktoré dodá pokrm intenzívnu chuť. Aby maslo neprihorelo je dobré pridať pár kvapiek oleja.

Čerstvé bylinky – Bylinky pridávame až hotového pokrmu, aby sa zbytočne tepelnou úpravou nezmenili vo farbe.

Alternatívy

Kuracie prsia – Morčacie prsia sa hodia rovnako na tento spôsob prípravy.

Voda– pre intenzívnejšiu chuť môžete vodu nahradiť aj domácim vývarom

Zemiakový škrob – Namiesto zemiakového škrobu môžete použiť aj kukuričný škrob alebo hladkú múku v rovnakom množstve

Maslo– Vyskúšajte bylinkové maslo

Čerstvé bylinky – Bylinky pridávame až hotového pokrmu, aby sa zbytočne tepelnou úpravou nezmenili vo farbe.

Prílohy

Ideálnou prílohou je ryža alebo dusená zelenina či pečená zelenina.

Takisto s pečenými či americkými zemiakmi a zeleninovou oblohou je tento pokrm veľká dobrota.

Ako uskladňovať tento pokrm?

Uskladnené v chladničke chutí mäso dobre aj po 1-2 dňoch. Práve z tohto dôvodu ho rada pripravujem aj večer vopred keď viem, že cez deň nebudem stíhať variť.

Samotné mäso je možné aj zamraziť, neodporúčam ho však zamraziť spolu so šťavou.

Tipy na úspešnú prípravu

Je dôležité opiecť kuracie prsia najskôr zrpudka, to znamená na vysokej teplote a následne ich dusiť na nízskej teplote

Hrniec počas dusenia nezabudnite zakryť pokrievkou.

Čas varenia trochu závisí o toho, ako hrubé kuracie filety budete spracovávať. Čím hrubšie o to dlhšie sa bude musieť mäso tepelne spracovávať.

Mäso zbytočne dlho nevarte, prebytočným varením ostané suchšie a stratí svoju vláčnosť.

Kuracie prsia na prírodno

Recipe by Lydia ArgilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Suroviny

  • 500g kuracích pŕs

  • soľ, čierne korenie, grilovacie korenie

  • 1 Pl zemiakového škrobu

  • 200ml vody

  • 2 Pl masla/bylinkového masla

  • Čerstvé bylinky (petržlen)

Directions

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou.
  • Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu a mierne vyklepeme.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením prípadne grilovacím korením.
  • Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4 minút pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Všetko poprášime zemiakovým škrobom (alebo hladkou múkou). Premiešame a potom zalejeme vodou.
    Prikryté necháme ešte na miernom ohni 10 minút dusiť.
  • Pred servírovaním môžeme omáčku dochutiť na jemno posekanými čerstvými bylinkami (petržlenová vňať prípadne pažítka).

Recipe Video

Notes

  • Najlepšie chutí tento pokrm čerstvo pripravený.

Ak hľadáte ďaľšie nápady na rýchle recepty do 15 minút, tak sa môžete inšpirovať aj v tejto kategórii. ozrite si tiež recept na kuracie prsia v krémovej omáčke s cenakom.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

28 komentárov

  1. Dobry den, preco nie je v recepte nikde napisane, kedy ste do omacky pridavali karfiol s hraskom?

    • lydia.argilli

      Dobrý den, karfiol ani hrášok som do omáčky nepridávala, preto ani niesu v popise. Ak pridavam zeleninu ako napriklad hrasok, či kukuričku tak ju nechávam dusiť (väčšinou naparovať) osobitne a pridavam az pri servírovaní.

    • Konečne kuracie rezne na prírodno ktore som veľmi dlho hladala.. Uplne ako u reštaurácie. Ďakujem za super recept… Je famózny.. Škoda ze neviem vložiť foto… Naozaj ďakujem moc..

    • Procurator35

      Pretože je to len recept na kuracie prsia, fotka je len ako to môže vyzerať s prílohou

    • Kde tam vidite karfiol?? ? A okrem toho chcela by som sa spytat, ze aki ryzu ste pouzili na obrazku? Ma tam sem tam hnede zrnka. Dakujem.

      • lydia.argilli

        Dovrý deň, k ryži som pridala za malú šálku cestoviny slovenská ryža, ktorú som krátko opražila na oleji až zhnedla, k tomu som pridala potom normálnu ryžu a varila spolu. na staršom ovrázku bol zobrazený aj karfiól tak preto boli k tomu reakcie ?

    • idem si oči vyočiť, ale karfiol tam nevidím…

      • lydia.argilli

        ? voľakedy k tomuto receptu bola fotka na ktorej pri mäse bol položený ako príloha karfiol v smotanovej omáčke. Fotku som pred istým časom aktualizovala, takže už karfiol nieje

  2. Odskusane, pochvalovala si cela rodina. Dakujeme.

  3. Akurat ho varim?mnam

  4. Vyzerá fantasticky, zajtra vyskúšame ale už teraz vidim že nám bude chutiť. Ďakujem za jednoducho a zrozumiteľne napísany recept. Prajem všetko dobre budte zdravá a šťastná 🙂

  5. idem na to

  6. Dobry recept, odporucam, jednoduché veľmi chutné. Odteraz robím kuracie prsia buď takto alebo plnene so syrom sunkou a zapecene. TOP RECEPT 10/10.

  7. Dnes som varila podľa vášho receptu a obed bol vynikajúci. Ďakujem za recept. Už budem robiť prírodné kuracie prsia podľa neho.

  8. Ja som to robila tiež podľa tohto receptu,ale namiesto korenia dávam bazalku,je to zdravšie, ďakujem za recept

  9. ♡︎Velmi dobry receptik, rychle, chutne a mäkucke mäæsko.♡︎

  10. Pingback: Kuracie prsia v krémovej omáčke s cesnakom - recepis.sk

  11. Akurat ho robym dufam ze sa mi nic nepokazi

  12. Vynikajúce. Skúsila som a je to super. Mňam. Vďaka za recept 🙂

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*