Vyskúšali ste už niekedy použiť kukuričné lupienky na výrobu rezňov? A čo tak hneď použiť na 2 rôzne spôsoby, aj ako cestíčko a zároveň aj namiesto strúhanky na vyrobenie chrumkavej kôrky. Ak ste ešte neskúsili, veľmi odporúčam.

Suroviny:
- 400g kuracích pŕs
- 100g kukuričných lupienkov
- 50ml mlieka (ovseného mlieka)
- 1 vajíčko
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pláty, ktoré eventuálne ešte vyklepeme. Okoreníme soľou a čiernym korením.
- za 5 PL kukuričných lupienkov si zalejeme teplým mliekom a necháme ich 5 minút zmäkknúť. Potom pridáme k ním vajíčko a ponorným míxérom všetko rozmixujeme na kašu. Okoreníme soľou a čiernym korením.
- Zvyšné kukuričné lupienky si dáme do veľkého sáčku, ktorý uzavrieme a pobúhame po ňom valčekom na cesto aby boli lupienky menšie. Dáme do misky.
- V panvici si nahrejeme olej.
- Kuracie mäso ponoríme najskôr do cestíčka, potom dáme do kukuričných lupienkoch, v ktorých ich dobre obalíme a rukami pritlačíme aby vznikla hrubšia kôrka.
- Následne opekáme na strednom ohni v panvici s olejom ca. 5 minút pro stranu.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]