kuracie rezne v kukuricnych lupienkoch_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Bezlepkové kuracie rezne v kukuričných lupienkoch Kellogs

Vyskúšali ste už niekedy použiť kukuričné lupienky na výrobu rezňov? A čo tak hneď použiť na 2 rôzne spôsoby, aj ako cestíčko a zároveň aj namiesto strúhanky na vyrobenie chrumkavej kôrky. Ak ste ešte neskúsili, veľmi odporúčam.

kuracie rezne bezlepkove

Suroviny:

  • 400g kuracích pŕs
  • 100g kukuričných lupienkov
  • 50ml mlieka (ovseného mlieka)
  • 1 vajíčko
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pláty, ktoré eventuálne ešte vyklepeme. Okoreníme soľou a čiernym korením.
  • za 5 PL kukuričných lupienkov si zalejeme teplým mliekom a necháme ich 5 minút zmäkknúť. Potom pridáme k ním vajíčko a ponorným míxérom všetko rozmixujeme na kašu. Okoreníme soľou a čiernym korením.
  • Zvyšné kukuričné lupienky si dáme do veľkého sáčku, ktorý uzavrieme a pobúhame po ňom valčekom na cesto aby boli lupienky menšie. Dáme do misky.
  • V panvici si nahrejeme olej.
  • Kuracie mäso ponoríme najskôr do cestíčka, potom dáme do kukuričných lupienkoch, v ktorých ich dobre obalíme a rukami pritlačíme aby vznikla hrubšia kôrka.
  • Následne opekáme na strednom ohni v panvici s olejom ca. 5 minút pro stranu.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*