cestovinovy salat_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Super šťavnatý cestovinový šalát s grilovanou zeleninou

Skvelý bezmäsitý šalát z grilovanej zeleniny. Jednoduchá príprava a skvelá chuť.

Suroviny

  • 1/2 balenia cestovín
  • 1l vody + 1PL soli
  • 1 cibuľa (šalotka alebo červená)
  • 1 červená paprika kápia
  • 1/2 brokolice
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL oliv. oleja
  • (1 baklažán, 2 menšie cukiny)
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • dressing – 50ml cestovinovej vody, 50ml rajčinovej šťavy, 3Pl olivového oleja, posekané bylinky, soľ

Postup:

  • Cestoviny dáve variť do vriacej osolenej vody.
  • Mrkvu ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
  • Papriku a červenú cibuľu pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia) a dáme na plech.
  • Brokolicu pokrájame na tenko alebo ju rozoberieme na ružičky. Pridáme na plech, osolíme, čierne korenie, roztlačený cesnak a olej. Premiešame.
  • Cestoviny zlejeme, odložíme za malú šálku stranou, a dáme do misky,
  • Pripravíme si dressing. Cestovinovú vodu zmiešame s olejom, rajčinovou šťavou, olejom, bylinkami a premiešame.
  • K cestovinám pridáme pečenú zeleninu a dressing a premiešame.
  • Kdo chce pridá tekvicové semiačka a petržlenovú vňať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*