kremova zeleninova polievka_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Krémová zeleninová polievka

Táto polievka vás prekvapí krásne krémovitou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Táto vám nezaberie viac ako 25 minút a výsledok bude stáť za to. Zeleninu môžete obmienať podľa potreby, nezabudnite len tvrdú zeleninu (ako mrkvu) pokrájať na menšie kusy aby sa rýchlo uvarila. Brokolicu, či hrášok stačí pridať aj úplne na konci varenia, tieto potrebujú maximálne 3-4 minúty na to aby boli mäkké a takto si zachovajú krásnu zelenú farbu.

Suroviny:

  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 1/2 kalerábu
  • 1/2 póru
  • 3 zemiaky
  • 1 šálka hrášku
  • kus brokolice (asi 1/4)
  • petržlenová vňať
  • 1 PL hl. múky
  • 2 PL masla
  • 1,5l vody/vývaru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • soľ, čierne korenie, kmín
https://youtube.com/shorts/KdqTFPfn-sc?feature=share

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno na kocky a dáme do hrnca spolu s olejom a maslom. Pomaly opekáme.
  • Zatiaľ si očistíme zeleninu – mrkvu, kaleráb, pór a pridáme k cibuli. Pražíme.
  • Zemiaky a brokolicu a hrášok si takisto pripravíme a odložíme stranou.
  • Keď je zelenina v hrnci asi 5 minút, poprášime ju múkou, pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky a zalejeme vodou. Dochutíme soľou, čiernym korením a kmínom.
  • Necháme zovrieť a potom varíme 10 minút na miernom ohni.
  • Potom pridáme brokolicu a hrášok a ešte 2-3 minúty povaríme. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu.
  • Na záver posypeme polievku s na jemno posekanou petržlenovú vňaťou a môžeme servŕovať.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*