jablkovy pernik_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Lahodný jablkový perník s makom, hrčekový recept

Túto kombináciu maku a jabĺk mám výnimočne rada pri štrúdle či kysnutom koláči a tak som si pomyslela, že prečo nevyskúšať aj pri perníku? A poviem vám, super dobrota. Opäť raz niečo pre milovníkov maku. Šálku som zvolila tentoraz kávovú s objemom 150ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1,5 šálky hladkej alebo polohrubej múky
  • 1 šálka maku (nepomletého)
  • 2 jablká pokrájané na drobno
  • 1 balenie kypriaceho prášku (do perníka) alebo obyčajného
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
  • džem (napríklad jahodový)
  • na polevu 150g čokolády +3 PL Oleja

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
  • Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
  • Jablká si postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj mak a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
  • Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
  • Potom necháme vychladnúť a do cesta urobíme pár vpichov aby nám do ních neskôr natiekla poleva.
  • Na polevu si dáme do hrnca vodu, nad to položíme nerezovú misku do ktorej dáme čokoládu aj s olejom a necháme ich roztopiť.
  • Medzitým si potrieme cesto výdatne džemom a keď je poleva tekutá vylejeme ju na džem a rozotrieme. Necháme vychladnúť a potom pokrájame perník na kocky.
  • Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Valentínske srdiečka z maslového cesta

    Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:


  • Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Valentínska vianočka v tvare srdiečka

    Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]


  • Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb

    Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *