jablkovy pernik_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Lahodný jablkový perník s makom, hrčekový recept

Túto kombináciu maku a jabĺk mám výnimočne rada pri štrúdle či kysnutom koláči a tak som si pomyslela, že prečo nevyskúšať aj pri perníku? A poviem vám, super dobrota. Opäť raz niečo pre milovníkov maku. Šálku som zvolila tentoraz kávovú s objemom 150ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1,5 šálky hladkej alebo polohrubej múky
  • 1 šálka maku (nepomletého)
  • 2 jablká pokrájané na drobno
  • 1 balenie kypriaceho prášku (do perníka) alebo obyčajného
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
  • džem (napríklad jahodový)
  • na polevu 150g čokolády +3 PL Oleja

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
  • Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
  • Jablká si postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj mak a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
  • Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
  • Potom necháme vychladnúť a do cesta urobíme pár vpichov aby nám do ních neskôr natiekla poleva.
  • Na polevu si dáme do hrnca vodu, nad to položíme nerezovú misku do ktorej dáme čokoládu aj s olejom a necháme ich roztopiť.
  • Medzitým si potrieme cesto výdatne džemom a keď je poleva tekutá vylejeme ju na džem a rozotrieme. Necháme vychladnúť a potom pokrájame perník na kocky.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*