Túto kombináciu maku a jabĺk mám výnimočne rada pri štrúdle či kysnutom koláči a tak som si pomyslela, že prečo nevyskúšať aj pri perníku? A poviem vám, super dobrota. Opäť raz niečo pre milovníkov maku. Šálku som zvolila tentoraz kávovú s objemom 150ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka kr.cukru
- 3 PL kakaa
- 1,5 šálky hladkej alebo polohrubej múky
- 1 šálka maku (nepomletého)
- 2 jablká pokrájané na drobno
- 1 balenie kypriaceho prášku (do perníka) alebo obyčajného
- 1 čl perníkového korenia
- 1 šálka oleja
- 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
- džem (napríklad jahodový)
- na polevu 150g čokolády +3 PL Oleja

Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
- Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
- Jablká si postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj mak a dobre premiešame.
- Cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
- Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
- Potom necháme vychladnúť a do cesta urobíme pár vpichov aby nám do ních neskôr natiekla poleva.
- Na polevu si dáme do hrnca vodu, nad to položíme nerezovú misku do ktorej dáme čokoládu aj s olejom a necháme ich roztopiť.
- Medzitým si potrieme cesto výdatne džemom a keď je poleva tekutá vylejeme ju na džem a rozotrieme. Necháme vychladnúť a potom pokrájame perník na kocky.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]