karfiol bezmasite_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Jednoduchý pokrm z karfiólu vhodný aj pre deti

Toto jedlo nám pripravovala voľakedy mama, keď nám chcela pripraviť ľahký bezmäsitý obed za pár minút. Majonézu mama pripravovala domácu, samozrejme, že túto možno vynechať úplne, ale dodalo to tomuto pokrmu dodatočnú chuť. Samozrejme pre malé deti bez majonézy.

Suroviny:

  • 1 hlávka karfiolu
  • 1/2kg zemiakov
  • 1+1l vody
  • soľ, drvená rasca
  • (majonéza – 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, 1čl horčice, olej (ca. 200ml) a citrónová alebo uhorková šťava)

Postup:

  • Začneme prípravou zemiakov. Na to zemiaky ošúpeme, umjeme a pokrájame na osminky.
  • Dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť na ca 15 minút do mäkka.
  • Medzitým si karfiól rozoberieme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou.
  • Výdatne osolíme a dochutíme rascou a necháme variť 10 minút.
  • Ak si chcete pripraviť majonézu doma tak do vysokého pohára dáte vajíčka s horčicou a soľou a ponorným mixérom mixujete. Postupne prilievame olej až sa vytvorí krémovitá konzistencia, to trvá asi 5-10 minút. Túto dochutíme už len čiernym korením a trochou uhorkovej vody prípadne citrónovej šťay pre trochu kyslosti.
  • Na záver už len zlejeme zemiaky a karfiól z vody a hneď servírujeme. Podávame s majonézou.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


  • Lahodá nátierka z nivy

    Lahodá nátierka z nivy

    Syr Niva je ako stvorená na výrobu omáčok alebo do tejto skvelej nátierky z nivy. Treba byť pri jej pužívaní trochu opatrní pri solení nakoľko samotný syr Niva je už slaný, ale práve to mu dodáva jeho typickú chuť. Táto nátierka chutí skvelo najmä s čerstvým (domácim) chlebom. Časté otázky […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*