Nie som zvyčajne fanúšikom nezvyčajných kombinácii chutí, ale červená kapusta skvelo chuťovo pasuje s ovocím, či už jablkom, pomarančom alebo granátovým jabĺčkom. Okrem toho je tento šalát plný vitamínov, minerálov a skvelým spôsobom si dobiť vitamíny v tele.

Suroviny:
- 1/4 hlávky červenej kapusty (alebo 1/2 menšej hlávky)
- 2 pomaranče
- 1 granátové jablko
- (1-2 slivky – čerstvé alebo sušené)
- (šalátové listy- napr. rukola)
- 2 PL oleja
- 1čl balsamica (tmavé – napríklad malinové)
- 1čl soli
- šťava z 1/2 citróna
Postup:
- Kapustu posekáme na jemné prúžky a pokvapkáme ju citrónovou šťaviou a osolíme.
- Potom rukami (nebojte sa kľudne pritlačiť) dobre kapustu premiešame. Kapusta hneď pustí šťavu a bude mäkkšia. Polejeme olejom a opäť premiešame.
- Polejeme balsamicom a zas premiešame.
- Na vrch pokrájame kúsky pomaranča, sliviek a posypeme granátovými jadierkami. Kdo chce môže tiež pridať zopár šalátových listov.
- Necháme odstáť 10 minút a môžeme servírovať.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]