salat z cervenej kapusty bezmasite_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Vitamínová bomba – šalát z červenej kapusty, pomarančov a granátového jablka

Nie som zvyčajne fanúšikom nezvyčajných kombinácii chutí, ale červená kapusta skvelo chuťovo pasuje s ovocím, či už jablkom, pomarančom alebo granátovým jabĺčkom. Okrem toho je tento šalát plný vitamínov, minerálov a skvelým spôsobom si dobiť vitamíny v tele.

Suroviny:

  • 1/4 hlávky červenej kapusty (alebo 1/2 menšej hlávky)
  • 2 pomaranče
  • 1 granátové jablko
  • (1-2 slivky – čerstvé alebo sušené)
  • (šalátové listy- napr. rukola)
  • 2 PL oleja
  • 1čl balsamica (tmavé – napríklad malinové)
  • 1čl soli
  • šťava z 1/2 citróna

Postup:

  • Kapustu posekáme na jemné prúžky a pokvapkáme ju citrónovou šťaviou a osolíme.
  • Potom rukami (nebojte sa kľudne pritlačiť) dobre kapustu premiešame. Kapusta hneď pustí šťavu a bude mäkkšia. Polejeme olejom a opäť premiešame.
  • Polejeme balsamicom a zas premiešame.
  • Na vrch pokrájame kúsky pomaranča, sliviek a posypeme granátovými jadierkami. Kdo chce môže tiež pridať zopár šalátových listov.
  • Necháme odstáť 10 minút a môžeme servírovať.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*