Nie som zvyčajne fanúšikom nezvyčajných kombinácii chutí, ale červená kapusta skvelo chuťovo pasuje s ovocím, či už jablkom, pomarančom alebo granátovým jabĺčkom. Okrem toho je tento šalát plný vitamínov, minerálov a skvelým spôsobom si dobiť vitamíny v tele.

Suroviny:
- 1/4 hlávky červenej kapusty (alebo 1/2 menšej hlávky)
- 2 pomaranče
- 1 granátové jablko
- (1-2 slivky – čerstvé alebo sušené)
- (šalátové listy- napr. rukola)
- 2 PL oleja
- 1čl balsamica (tmavé – napríklad malinové)
- 1čl soli
- šťava z 1/2 citróna
Postup:
- Kapustu posekáme na jemné prúžky a pokvapkáme ju citrónovou šťaviou a osolíme.
- Potom rukami (nebojte sa kľudne pritlačiť) dobre kapustu premiešame. Kapusta hneď pustí šťavu a bude mäkkšia. Polejeme olejom a opäť premiešame.
- Polejeme balsamicom a zas premiešame.
- Na vrch pokrájame kúsky pomaranča, sliviek a posypeme granátovými jadierkami. Kdo chce môže tiež pridať zopár šalátových listov.
- Necháme odstáť 10 minút a môžeme servírovať.
-
Máte deti a nič nestíhate? Pozrite si tieto konkrétne rady ako to zlepšiť
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Valentínske srdiečka z maslového cesta
Tieto srdiečka z jednoduchého maslového cesta sú krásne krehké a ich príprava vám nezaberie veľa času. Na inšpiráciu som použila recept mojej starej mamy na mrežovník. Potrebujete: Postup:
-
Valentínska vianočka v tvare srdiečka
Sviatok svätého valentína sa blíži a jeden z mnohých spôsobov ako hýčkať vaších drahých je aj chutným jedlom, lebo ako sa hovorí – láska ide cez žalúdok :). V najbližšie dni vám preto prinesiem zopár chutných receptov, ktoré určite zvládnete k tomuto sviatku aj vy doma pripraviť. Dnes začnem touto […]
-
Dokonale nadýchaný domáci hrnčekový chlieb
Tento chlieb je mäkkučký ako perinka a rýchlo pripravený. Všetko čo k nemu potrebujete je 1/2 čerstvých kvasníc. Inšpiráciu som čerpala pri japonskom chlebe, pri ktorom sa do cesta pridáva malé množstvo odpalovaného cesta, výsledok je skutočne fantastický. Na merianie som použila šálku s 250ml. Suroviny na (odpaľované) cesto1: Suroviny […]