salat z cervenej kapusty bezmasite_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Vitamínová bomba – šalát z červenej kapusty, pomarančov a granátového jablka

Nie som zvyčajne fanúšikom nezvyčajných kombinácii chutí, ale červená kapusta skvelo chuťovo pasuje s ovocím, či už jablkom, pomarančom alebo granátovým jabĺčkom. Okrem toho je tento šalát plný vitamínov, minerálov a skvelým spôsobom si dobiť vitamíny v tele.

Suroviny:

  • 1/4 hlávky červenej kapusty (alebo 1/2 menšej hlávky)
  • 2 pomaranče
  • 1 granátové jablko
  • (1-2 slivky – čerstvé alebo sušené)
  • (šalátové listy- napr. rukola)
  • 2 PL oleja
  • 1čl balsamica (tmavé – napríklad malinové)
  • 1čl soli
  • šťava z 1/2 citróna

Postup:

  • Kapustu posekáme na jemné prúžky a pokvapkáme ju citrónovou šťaviou a osolíme.
  • Potom rukami (nebojte sa kľudne pritlačiť) dobre kapustu premiešame. Kapusta hneď pustí šťavu a bude mäkkšia. Polejeme olejom a opäť premiešame.
  • Polejeme balsamicom a zas premiešame.
  • Na vrch pokrájame kúsky pomaranča, sliviek a posypeme granátovými jadierkami. Kdo chce môže tiež pridať zopár šalátových listov.
  • Necháme odstáť 10 minút a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*