Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice.

Suroviny:
- 300g hovädzieho mletého mäsa
- 1 kuchynská cibuľa
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 250ml vody
- 1 čl sójovej omáčky
- 1 veľký pór
- 1 cuketa
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ, čierne korenie, rasca
- Petržlenová vňať
Postup:
- Panvicu nahrejeme, pridáme olej a pridáme mleté mäso. Okoreníme soľou a čiernym korením a opekáme.
- Zatiaľ si pokrájame cibuľu na drobno a pridáme k mäsu, opekáme.
- Por umyjeme a bielu časť pokrájame na 1 cm hrubé diely. Mäso zhrnieme na stranu panvice a do zvyšku dáme pór, ktorý opekáme pomaly a za občastného miešania aspoň 8 minút.
- Ku kuncu opekania pridáme cuketu pokrájanú na drobno.
- Keď je zelenina opečená, pridáme rajčinovú pastu a vodu ako aj sójovú omáčku a dusíme na miernom ohni 5-10 minút.
- Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne dochutíme ešte soľou.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: