hovadzie maso s porom_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice.

Suroviny:

  • 300g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 2 PL rajčinového pretlaku
  • 250ml vody
  • 1 čl sójovej omáčky
  • 1 veľký pór
  • 1 cuketa
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Panvicu nahrejeme, pridáme olej a pridáme mleté mäso. Okoreníme soľou a čiernym korením a opekáme.
  • Zatiaľ si pokrájame cibuľu na drobno a pridáme k mäsu, opekáme.
  • Por umyjeme a bielu časť pokrájame na 1 cm hrubé diely. Mäso zhrnieme na stranu panvice a do zvyšku dáme pór, ktorý opekáme pomaly a za občastného miešania aspoň 8 minút.
  • Ku kuncu opekania pridáme cuketu pokrájanú na drobno.
  • Keď je zelenina opečená, pridáme rajčinovú pastu a vodu ako aj sójovú omáčku a dusíme na miernom ohni 5-10 minút.
  • Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne dochutíme ešte soľou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*