hovadzie maso s porom_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Šťavnaté mleté mäso s pórom a cuketou – pokrm z jednej panvice

Skvelé rýchle jedlo z jednej panvice.

Suroviny:

  • 300g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 2 PL rajčinového pretlaku
  • 250ml vody
  • 1 čl sójovej omáčky
  • 1 veľký pór
  • 1 cuketa
  • 1čl sušeného cesnaku
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Panvicu nahrejeme, pridáme olej a pridáme mleté mäso. Okoreníme soľou a čiernym korením a opekáme.
  • Zatiaľ si pokrájame cibuľu na drobno a pridáme k mäsu, opekáme.
  • Por umyjeme a bielu časť pokrájame na 1 cm hrubé diely. Mäso zhrnieme na stranu panvice a do zvyšku dáme pór, ktorý opekáme pomaly a za občastného miešania aspoň 8 minút.
  • Ku kuncu opekania pridáme cuketu pokrájanú na drobno.
  • Keď je zelenina opečená, pridáme rajčinovú pastu a vodu ako aj sójovú omáčku a dusíme na miernom ohni 5-10 minút.
  • Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne dochutíme ešte soľou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *