kuracie sote so sampinonmi_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Fantastické kuracie soté so šampiňónmi

Chcete rýchlo a chutne navariť a ešte všetko bez väčšieho množstvá riadu? Tieto kuracie prsia potrebujú asi 15-20 minút na prípravu a chutia fantasticky. Hladká omáčka, a k tomu do chrumkava opečené šampiňóny, proste dobrota.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 1 balenie (200g) šampiňónov (bielych alebo hnedých)
  • 1 červená cibuľka
  • 1 šálka (250ml) vody
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 2PL zemiakového škrobu
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Začneme prípravou kuracích pŕs. Tieto si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré dáme do misky.
  • Pridáme soľ (solíme mierne lebo sójová omáčka je tiež slaná), čierne korenie, olej, kečup zemiakový škrob a sójovú omáčku. Mäso dobre premiešame.
  • Cibuľu pokrájame na prúžky a šampiňóny takisto očistíme a pokrájame na plátky.
  • Následne si nahrejeme panvicu a potom do nej pridáme olej. Keď je horúca pridáme tiež mäso a toto za stáleho miešania na vysokej teplote zprudka opečieme. Zhrnieme na kraj panvice a pridáme cibuľku a šampiňóny.
  • Podľa potreby ešte prilejeme olej. Opekáme 3-5 minút do zlatista. Potom primiešame zas kuracie prsia a všetko zalejeme vodou.
  • Prikryté dusíme na miernom ohni 5-10 minút. Už len prilejeme smotanu a premiešame.
  • Na záver môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Šošovicový šalát

    Šošovicový šalát

    Tento šalát je chutnou prílohou, ktorá aj zasýti. Jeho príprava je nenáročná. Podobne ako pri cestovinových šalátoch a tu odporúčam uvariť šošovicu al dente, teda nie úplne do mäkka, aby sa počas miešania nerozmágala.


  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*