kuracie sote so sampinonmi_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Fantastické kuracie soté so šampiňónmi

Chcete rýchlo a chutne navariť a ešte všetko bez väčšieho množstvá riadu? Tieto kuracie prsia potrebujú asi 15-20 minút na prípravu a chutia fantasticky. Hladká omáčka, a k tomu do chrumkava opečené šampiňóny, proste dobrota.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 1 balenie (200g) šampiňónov (bielych alebo hnedých)
  • 1 červená cibuľka
  • 1 šálka (250ml) vody
  • 200ml šľahačkovej smotany
  • 2PL zemiakového škrobu
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL oleja
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Začneme prípravou kuracích pŕs. Tieto si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré dáme do misky.
  • Pridáme soľ (solíme mierne lebo sójová omáčka je tiež slaná), čierne korenie, olej, kečup zemiakový škrob a sójovú omáčku. Mäso dobre premiešame.
  • Cibuľu pokrájame na prúžky a šampiňóny takisto očistíme a pokrájame na plátky.
  • Následne si nahrejeme panvicu a potom do nej pridáme olej. Keď je horúca pridáme tiež mäso a toto za stáleho miešania na vysokej teplote zprudka opečieme. Zhrnieme na kraj panvice a pridáme cibuľku a šampiňóny.
  • Podľa potreby ešte prilejeme olej. Opekáme 3-5 minút do zlatista. Potom primiešame zas kuracie prsia a všetko zalejeme vodou.
  • Prikryté dusíme na miernom ohni 5-10 minút. Už len prilejeme smotanu a premiešame.
  • Na záver môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *