Chcete rýchlo a chutne navariť a ešte všetko bez väčšieho množstvá riadu? Tieto kuracie prsia potrebujú asi 15-20 minút na prípravu a chutia fantasticky. Hladká omáčka, a k tomu do chrumkava opečené šampiňóny, proste dobrota.

Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 1 balenie (200g) šampiňónov (bielych alebo hnedých)
- 1 červená cibuľka
- 1 šálka (250ml) vody
- 200ml šľahačkovej smotany
- 2PL zemiakového škrobu
- 1 PL kečupu
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL oleja
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme prípravou kuracích pŕs. Tieto si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré dáme do misky.
- Pridáme soľ (solíme mierne lebo sójová omáčka je tiež slaná), čierne korenie, olej, kečup zemiakový škrob a sójovú omáčku. Mäso dobre premiešame.
- Cibuľu pokrájame na prúžky a šampiňóny takisto očistíme a pokrájame na plátky.
- Následne si nahrejeme panvicu a potom do nej pridáme olej. Keď je horúca pridáme tiež mäso a toto za stáleho miešania na vysokej teplote zprudka opečieme. Zhrnieme na kraj panvice a pridáme cibuľku a šampiňóny.
- Podľa potreby ešte prilejeme olej. Opekáme 3-5 minút do zlatista. Potom primiešame zas kuracie prsia a všetko zalejeme vodou.
- Prikryté dusíme na miernom ohni 5-10 minút. Už len prilejeme smotanu a premiešame.
- Na záver môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou.
Veľká novinka
Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: