Chcete rýchlo a chutne navariť a ešte všetko bez väčšieho množstvá riadu? Tieto kuracie prsia potrebujú asi 15-20 minút na prípravu a chutia fantasticky. Hladká omáčka, a k tomu do chrumkava opečené šampiňóny, proste dobrota.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 1 balenie (200g) šampiňónov (bielych alebo hnedých)
- 1 červená cibuľka
- 1 šálka (250ml) vody
- 200ml šľahačkovej smotany
- 2PL zemiakového škrobu
- 1 PL kečupu
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL oleja
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Začneme prípravou kuracích pŕs. Tieto si umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké pásiky, ktoré dáme do misky.
- Pridáme soľ (solíme mierne lebo sójová omáčka je tiež slaná), čierne korenie, olej, kečup zemiakový škrob a sójovú omáčku. Mäso dobre premiešame.
- Cibuľu pokrájame na prúžky a šampiňóny takisto očistíme a pokrájame na plátky.
- Následne si nahrejeme panvicu a potom do nej pridáme olej. Keď je horúca pridáme tiež mäso a toto za stáleho miešania na vysokej teplote zprudka opečieme. Zhrnieme na kraj panvice a pridáme cibuľku a šampiňóny.
- Podľa potreby ešte prilejeme olej. Opekáme 3-5 minút do zlatista. Potom primiešame zas kuracie prsia a všetko zalejeme vodou.
- Prikryté dusíme na miernom ohni 5-10 minút. Už len prilejeme smotanu a premiešame.
- Na záver môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.