Tieto muffiny sú super jednoduché na prípravu, postačí vám jedna väčšia miska a vareška a vidlička na roztlačenie banánov. Uvidíte, že aj deti si na ních veľmi pochutia, u nás boli zjedené za 2 hodinky po upečení :). Z uvedeného množstva vám vyjde 12 ks (teda jeden plech). Na meranie som použila malú espresso šálku.
Suroviny:
- 3 banány
- 1/2 väčšieho avokáda alebo 1 menšie
- 5 šálok múky (môžete použiť aj zdravú múku ako napríklad pohánkovú)
- 5 PL cukru (trstinový cukor)
- štava z 1/1 citrónu
- 1 PL prášku do pečiva
- 2 šálok kakaa
- 1,5 šálky oleja alebo roztopeného masla/margarínu
- 1 vanilkový cukor
- (ca. 1 šálka) čoko-kúskov alebo orechov atd.
Postup:
- Do veľkej misky dáme banány a avokádo a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
- Potom pridáme cukor a pomocou vidličky alebo lisom na zemiaky všetko rozmágame na kašu.
- Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a olej, prípadne vanilkový cukor. Všetko dobre premiešame.
- Muffinový plech vyložíme papierovými muffinovými formičkami a do každej dáme rovnaké množstvo cesta. Ja osobne rada používam na rozdelenie cesta naberačku na zmrzlinu.
- Potom pečieme pri 180C ca. 25 -30 minút.
Veľká novinka
Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: