hrncekove_muffiny_zrele_banany_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Hrnčekové zdravé banánové muffiny bez vajec

Tieto muffiny sú super jednoduché na prípravu, postačí vám jedna väčšia miska a vareška a vidlička na roztlačenie banánov. Uvidíte, že aj deti si na ních veľmi pochutia, u nás boli zjedené za 2 hodinky po upečení :). Z uvedeného množstva vám vyjde 12 ks (teda jeden plech). Na meranie som použila malú espresso šálku.

Suroviny:

  • 3 banány
  • 1/2 väčšieho avokáda alebo 1 menšie
  • 5 šálok múky (môžete použiť aj zdravú múku ako napríklad pohánkovú)
  • 5 PL cukru (trstinový cukor)
  • štava z 1/1 citrónu
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 2 šálok kakaa
  • 1,5 šálky oleja alebo roztopeného masla/margarínu
  • 1 vanilkový cukor
  • (ca. 1 šálka) čoko-kúskov alebo orechov atd.

Postup:

  • Do veľkej misky dáme banány a avokádo a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
  • Potom pridáme cukor a pomocou vidličky alebo lisom na zemiaky všetko rozmágame na kašu.
  • Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a olej, prípadne vanilkový cukor. Všetko dobre premiešame.
  • Muffinový plech vyložíme papierovými muffinovými formičkami a do každej dáme rovnaké množstvo cesta. Ja osobne rada používam na rozdelenie cesta naberačku na zmrzlinu.
  • Potom pečieme pri 180C ca. 25 -30 minút.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*