hrncekove_muffiny_zrele_banany_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Hrnčekové zdravé banánové muffiny bez vajec

Tieto muffiny sú super jednoduché na prípravu, postačí vám jedna väčšia miska a vareška a vidlička na roztlačenie banánov. Uvidíte, že aj deti si na ních veľmi pochutia, u nás boli zjedené za 2 hodinky po upečení :). Z uvedeného množstva vám vyjde 12 ks (teda jeden plech). Na meranie som použila malú espresso šálku.

Suroviny:

  • 3 banány
  • 1/2 väčšieho avokáda alebo 1 menšie
  • 5 šálok múky (môžete použiť aj zdravú múku ako napríklad pohánkovú)
  • 5 PL cukru (trstinový cukor)
  • štava z 1/1 citrónu
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 2 šálok kakaa
  • 1,5 šálky oleja alebo roztopeného masla/margarínu
  • 1 vanilkový cukor
  • (ca. 1 šálka) čoko-kúskov alebo orechov atd.

Postup:

  • Do veľkej misky dáme banány a avokádo a pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
  • Potom pridáme cukor a pomocou vidličky alebo lisom na zemiaky všetko rozmágame na kašu.
  • Pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a olej, prípadne vanilkový cukor. Všetko dobre premiešame.
  • Muffinový plech vyložíme papierovými muffinovými formičkami a do každej dáme rovnaké množstvo cesta. Ja osobne rada používam na rozdelenie cesta naberačku na zmrzlinu.
  • Potom pečieme pri 180C ca. 25 -30 minút.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *