Zapečené kuracie prsia so syrom_lydia_argilli_food_photography_food_styling_slovensky_foodblog

Zapečené kuracie prsia so syrom

Tieto kuracie prsia sú pripravné za menej ako pol hodinu a všetku robitu za vás prevezme trúba. Stačí dať suroviny do zapekacej nádoby a už len nechať piecť. Super jednoduché a tiež diétne jedlo.

Suroviny:

  • 400g kuracích pŕs
  • 1 veľká rajčina
  • 50g tvrdého syru (napr. gouda)
  • olej, soľ, čierne korenie, červená paprika, sušený cesnak a čili na marinádu
  • tymián
  • 1 šálka vody

Postup:

  • Kuracie prsia pokrájame na rovnako hrubé pláty a vložíme ich do zapekacej nádoby.
  • Polejeme olejom a potom okoreníme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom, červenou paprikou a čili. Marinádu nanesieme po celej ploche mäsa.
  • Rajčinu pokrájame na pláty a tie potom rozmiestnime na mäso. Povrch posypeme strúhaným syrom a potom do nádoby nalejeme na spodok za šálku vody.
  • Do pekáča ešte pridáme tymián, prípadne pár neošúpaných strúčikov cesnaku kvôli aróme a zakryjeme ho alobalom.
  • Takto necháme piecť pri 200C rozohriatej rúry najskôr 20 minút zakryté a potom ešte dopečieme 5-10 minút odokryté.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *