Tieto kuracie prsia sú pripravné za menej ako pol hodinu a všetku robitu za vás prevezme trúba. Stačí dať suroviny do zapekacej nádoby a už len nechať piecť. Super jednoduché a tiež diétne jedlo.

Suroviny:
- 400g kuracích pŕs
- 1 veľká rajčina
- 50g tvrdého syru (napr. gouda)
- olej, soľ, čierne korenie, červená paprika, sušený cesnak a čili na marinádu
- tymián
- 1 šálka vody
Postup:
- Kuracie prsia pokrájame na rovnako hrubé pláty a vložíme ich do zapekacej nádoby.
- Polejeme olejom a potom okoreníme soľou, čiernym korením, sušeným cesnakom, červenou paprikou a čili. Marinádu nanesieme po celej ploche mäsa.
- Rajčinu pokrájame na pláty a tie potom rozmiestnime na mäso. Povrch posypeme strúhaným syrom a potom do nádoby nalejeme na spodok za šálku vody.
- Do pekáča ešte pridáme tymián, prípadne pár neošúpaných strúčikov cesnaku kvôli aróme a zakryjeme ho alobalom.
- Takto necháme piecť pri 200C rozohriatej rúry najskôr 20 minút zakryté a potom ešte dopečieme 5-10 minút odokryté.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: