Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Skvelý šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

Tento prívarok vznikol celkom náhodne keď som doma nemala zemiaky, len batáty, ale chutí skvelo a môžem len ďalej odporúčiť ho vyskúšať.

Suroviny:

  • 1 šálka zelenej šošovice
  • 1 cibuľa
  • 1 sladký zemiak
  • 1 bobkový list
  • 1 čl drvenej rasce + (1čl čili-možno vynechať)
  • 3 zrniečkami čierneho korenia
  • 2 ošúpaných cesnakových strúčikov (v celku).
  • Ca. 1l vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany na varenie
  • 2 PL múky
  • 0,5-1PL octu
  • 1čl cukru

Postup:

  • Šošovicu zalejeme 2 šálkami vody a necháme pol hodinu oddychovať. Potom ju zlejeme z vody a dáme do hrnca.
  • Sladký zemiak ošúpeme, pokrájame na čo možno malinké kocky a umyjeme pod tečúcou vodou.
  • V hrnci nahrejeme olej a pridáme cibuľu pokrájanú na drobno. Opečieme do zlatista.
  • Potom pridáme zemiak do hrnca spolu s bobkovým listom, drvenej rasce, 3 zrniečkami čierneho korenia a cesnakovým strúčikom.
  • Proidáme šošovicu a zalejeme vodou tak, aby bola ca. 2 cm nad okrajom šošovice. Následne osolíme a necháme zakryté na miernom ohni variť 25min.
  • Na zahustenie zmiešame v miske 100ml sladkej smotany s múkou a všetko spolu premiešame až zaniknú hrudky.
  • Zmes vlejeme cez sítko k prívarku a premiešame. Necháme za miešania krátko zovrieť potom oheň vypneme.
  • Na záver dochutíme 0,5-1 polievkovej lyžice octu (podľa toho, kdo ma ako rád kyslé) a cukrom.
  • Servírujeme s vajíčkom na tvrdo alebo volským okom, údeným mäsom či párkom.

Veľká novinka

Už čoskoro si môžete sériu článkov k téme Timemanagement a organizácii dňa popri deťoch vypočuť aj na mojom novom podcaste pre zaneprázdnené mamičky!
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Aj keď si možno myslíme, že svoje každodenné ingrediencie poznáme dobre, pod ich skromným zovňajškom sa často skrývajú prekvapivé tajomstvá. Nahliadnite so mnou do tajomstiev pätice bežne používaných kuchynských surovín: zemiakov, masla, kapusty, cibule a cesnaku. Zemiak Na prvý pohľad sa zemiak môže zdať ako obyčajná zelenina, ale jeho história […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*