kapustovy privarok s rajcinou tradicny recept

Kapustový prívarok s rajčinami

Kapusta prečisťuje črevá a celkovo tak napomáha dobrému tráveniu. Okrem toho je výborným zdrojom vitamínu C, takže sa oplatí ju zaradiť do jedálnička najmä počas zimy, keď sú iné zdroje tohto vitamínu menej dostupné a naša imunita si vyžaduje posilu.

Postup:

  • 1 cibuľu pokrájať na drobno a na oleji pomaly opekať do zlatista.
  • Pridať 1/2 bielej kapusty pokrájanej na drobno a pomaly dusiť 5min.
  • Potom zaliať 200ml vody/vývaru a pridať 200ml rajčinovej šťavy. Ja vyrábam z našich rajčín domácu passatu, tak som použila tú.
  • Osoliť, okoreniť rascou a nechať prikryté 25min. dusiť.
  • Na oleji a 1PL masla krátko opražiť 1PL hl. múky. Priliať trochu vody, dobre rozmiešať aby neboli hrudky a zmes vliať do kapusty. Miešať až všetko spolu zhustne.
  • Na záver dochutiť 1čl cukru, prípadne soľou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*