Pečené zemiaky s rascou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Expresné recepty, Príloha on by : lydia.argilli Značky:

Rasca napomáha tráveniu a je tiež zdrojom železa. Takisto je o nej známe, že napomáha pri chudnutí. Určite by nemala chýbať v našom jedálničku, napríklad vo forme tejto chutnej prílohy.

Postup:

  • 1 kg mladých menších zemiakov dobre umyť a prekrojiť na polku. Je dôležité aby mali zemiaky zhruba rovnakú veľkosť.
  • Na marinádu zmiešať 5PL kvalitného oleja s 1 roztlačeným cesnakom a 1PL cayenského alebo červeného korenia ako aj so soľou.
  • Zemiaky v marináde dôkladne obaliť a poukladať na plech tak, aby narezaná plocha bola na vrchu a šupka na spodnej časti plechu.
  • Povrch zemiakov pospyať celou rascou a nechať piecť pri 180C ca. 35min. do zlatista.

U nás jedávame tieto zemiaky častokrát aj ako hlavné jedlo, spolu so šalátom a jogurtovým dipom.

Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial