Špenátové lasagne

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:,

Rýchli bezmäsitý pokrm, ktorý chutí aj deťom. Pláty lasagne netreba predvariť, stačí ich použiť v tvrdej forme, vďaka omáčke a špenátu cestovina počas pečenia krásne zmäkkne.

Postup:

  • Najskôr pripraviť základnú bešamelovú omáčku – https://recepis.sk/2019/09/20/zakladna-besamelova-omacka/
  • Mrazený špenát roztopiť. V hrnci opražiť cibuľku a cesnak a pridať špenát. Dochutiť soľou a čierným korením.
  • Zapekaciu formu vymastiť maslom. Na spodok formy dať za naberačku bešamelu, položiť plát lasagní, na vrch dať opäť bešamel, za naberačku špenátu. Na to položiť plát lasagni. Takto vrstviť až sa minú všetky suroviny.
  • Posledná vrstva je z bešamelu. Túto posypať ešte tvrdým postrúhaným syrom a nechať pri 200C zapekať ca. 25min. do zlatista.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial