špenátové lasagne bezmäsitý recept vegan

Špenátové lasagne

Mate chuť na bezmäsity cestovinový pokrm? Tieto špenátové lasagne sú krásne kremovité, doslova sa rozplývajú na jazyku. Krémovitosť im dodáva jednak bešamelová omáčka ale tiež vrstva hummusu.

Pláty lasagne treba v tomto recepte predvariť, aby sa dali neskôr roľovať. Po uvarení je dobre ich uložiť na kuchynskú utierku aby neboli zbytočne vlhké.

Suroviny:

  • 100g mrazeného špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva rajčín
  • Za hrsť čerstvých byliniek (napr. Bazalka, tymián)
  • 100g hummusu (z cíceru)
  • Soľ, čierne korenie
  • Predvarené pláty lazaní (8-10 ks)

Suroviny na bešamel:

  • 2 PL margarínu (alebo masla)
  • 2 PL múky
  • 150 ml vody/ zeleninového vývaru
  • 100 ml rastlinnej šľahačky

Postup:

  • Najskôr si pripravíme základnú bešamelovú omáčku – https://recepis.sk/2019/09/20/zakladna-besamelova-omacka/
  • Cibuľku pokrájame na drobno a necháme opekať na troche oleja.
  • Pridáme mrazený špenát, prikryjeme a na nízskom ohni necháme roztopiť.
  • Potom dochutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom.
  • Rajčiny pokrájame na drobno, dpchutíme soľou, čiernym korením a bylinkami.
  • Zapekaciu formu vymastíme.
  • Na spodok formy dať za naberačku bešamelu.
  • Plát lasagne potrieme humusom, nanesieme bešamel, špenát a rajčiny.
  • Potom zarolujeme a vložíme do zapekacej nádoby.
  • Na vrch nanesieme zvyšok bešamelu a rajčín.
  • Posledná vrstva je z bešamelu.
  • Necháme piecť pri 200C zapekať ca. 25min. do zlatista.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité slané jedlá, Vegán

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.