Citrónový „lemon“ tarte

Chutý svieži Cheesecake, ktorý kombinuje sladkú chuť čokoládového korpusu so sviežou citrónovou plnkou a polevou.

Na korpus potrebujete:

  • 170g múky
  • 50g kakao
  • 70g cukru
  • 1 vajíčko
  • 125g masla izbovej teploty

Na plnku:

  • Štava z 1 citróna
  • 600g jemného krémovitého syru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g práškového cukru
  • 2 vajíčko
  • 3PL hl. múky

Na polevu:

  • 150g pr. Cukru
  • Štava z ½ citróna

Postup:

  • Vajíčko vyšľahať s cukrom do penista. Pridať maslo a prešľahať. Potom pridať múku, kakao a rukami vypracovať drobivé cesto. To rozdrobiť na predmastenú tortu na pečenie a pomocou rúk pritlačiť tak aby bola celá spodná časť formy rovnomerne pokrytá cestom. Potom nechať 10min. v chladničke tuhnúť.
  • Citrón dôkladne umyť, ostrúhať z neho kôru a potom vytlačiť dôkladne šťavu a preliať ju cez sítko aby v nej neostali zvyšky.
  • Krémovitý syr zmiešať s cukrom, vajíčkom, múkou, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavu a kôrou.
  • Vzniknutú plnku naliať na vychladnuté cesto a nechať pri 160°C piecť ca. 30min. Potom nechať vychladnúť.
  • Na polevu vysypať do misky cukor a postupne k nemu pridávať šťavu z citróna. Vždy dobre premiešať až vznikne pevnejšia hladká poleva. Tú naniesť na vychladnutý cheesecake a nechať stuhnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*