HomePecieme Hrnčekové recepty Hrčekový tvarohový strúhaný koláč

Hrčekový tvarohový strúhaný koláč

Posted in : Hrnčekové recepty, Pecieme, Sladké on by : lydia.argilli Značky:, ,

Slovenská klasika, tentoraz v mojej verzii a bez váženia. Koláč je veľmi ľahký a mäkkučký.

Potrebujete:

  • ½ šálky (1 šálka – 250ml) kakaa
  • 2 ½ šálky hl. Múky
  • 1 prášok do pečiv
  • 1 šálka pr. Cukru
  • 1 maslo (250g) izbovej teploty
  • 1 žĺtok

Okrem toho:

  • 2 balenia hrudkového tvarohu (1 balenie – 250g)
  • 1 balenie rozotierateľného jemného syru (250g napr. Lučina/Macsarpone)
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • Postrúhaná kôra z citrónu

Postup:

  • Kakao zmiešať s múkou, cukrom, práškom do pečiva, maslom a žĺtkom. Najlepšie pomocou rúk tak dlho miesiť až sa všetky položky spojia do jemného, nelepivého cesta. Z toho vytvarovať valec a zabaliť ho do potravinárskej fólie. Vložiť buď na hodinu do chladničky alebo na 10min. do mrazničky.
  • Medzitým vyšľahať vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridať tvaroh a rozotierateľný syr ako aj kôru v citróna. Všetko dobre premišať.
  • Potom valec cesta rozrezať na polovičku. Pomocou struhadla nastrúhať z cesta malé kúsky a tie potom položiť na plech vystlatý papierom na pečenie. Šúlance cesta by mali byť tak rozložené aby pokryli celú spodnú časť plechu.
  • Na cesto naliať tvarohovú zmes a druhou časťou postrúhaného cesta posypať zmes.
  • Koláč vložiť do prehriatej rúry a nechať pri 180°C ca. 45min piecť.
[Total: 0    Average: 0/5]
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.


Warning: Declaration of PLL_Walker_Dropdown::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /nfsmnt/hosting1_1/d/c/dce0b170-f437-42d7-ab6e-4e059cfbd2d6/recepis.sk/web/wp-content/plugins/polylang/include/walker-dropdown.php on line 0
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial