Luxusná petržlenová omáčka s hovädzím duseným masom

Táto omáčka je vyrobená z mäsového výpeku a inšpiráciou mi bola jedna kulinárska omáčka z nemeckej kuchyne. Je krásne krémovitá a plná chutí a aróm s jemnou sladkokyslou chuťou. Výborná slávnostná omáčka.

Potrebujete:

  • 300ml vývaru z hoväzdieho alebo telacieho mäsa
  • 2PL masla
  • 2PL hl.múky
  • 100ml mlieka
  • Za hrsť posekanej petržlenovej vňate
  • 1PL kečupu
  • 1čl horčice
  • 1čl octu
  • Soľ, čierne korenie, cukor
  • (kdo má rád) za hrsť zaváraných kapár

Postup:

  • Maslo osmažiť krátko s múkou a zaliať vývarom. Odobrať z ohňa a všetko dobre premiešať.
  • Priliať mlieko, pridať kečup, horčicu a petržlenovú vňať a dochutiť soľou, čierným korením, cukrom a octom.
  • Potom vrátiť na oheň a za miešania variť pokiaľ omáčka nezhnustne. Kdo chce môže na záver pridať kapary.
  • Výborné sa táto omáčka hodí k dusenému hoädziemu mäsu (voda, v ktorej sa varí s cibuľou, mrkvou a celerom možno použiť ako základ omáčky) a domácou knedlou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*