HomePecieme Koláče Škandinávske škoricové uzlíky

Škandinávske škoricové uzlíky

Posted in : Koláče, Pecieme on by : lydia.argilli Značky:,

Škoricové slimáky či uzlíky sa nachádzajú v rôznych obenách skoro v každom regióne. V čom sú tie škandinávske, ktoré vraj patria k najchutnejším, take výnimočné? Na rozdiel od tekutého masla používajú do plnky maslo izbovej teploty a tiež pridávajú do plnky troche strúhanky aby pri pečení nestratili svoj tvar. Alternatívne možno plnku dokonca obohatiť aj o kúsky marcipánu. Jas om ten recept trošku poslovenčila a použila na cesto moje základné overené kysnuté cesto, na ktoré mám recept od babky a ktoré ma ešte nikdy nesklamalo.

Cesto tu-https://recepis.sk/2019/02/23/zakladne-sladke-kysnute-cesto/

Plnka:

  • 100g masla izbovej teploty
  • 2 balenia škoricového cukru
  • 4-5PL kr. cukru (ešte chutnejší je trstinový s jemnou karamelovou chuťou)
  • 3PL strúhanky
  • (+ hrubý cukor na ozdobu)

Postup:

    null
  • Základné cesto vypracovať, nechať vykysnúť a potom dobre premiesiť.  Z uvedeného množstva vyjdú uzlíky na 2 veľké plechy.
  • Cesto rozdeliť ná 2 časti a tieto potom rozgúľať na obdĺžnik.
  • Na plnku zmiešať škoricový cukor s maslom, cukrom a strúhankou.
  • Polovičkou plnky potrieť dôkladne cesto. Potom cesto zarolovať po šírke a ostrým nožom odkrajovať 1cm hrubé kúsky. Tie potom po strane klásť na plech a zarovnať aby mali pekný kruhový tvar. Prikryté nechať ešte 10-15min. oddychovať.
  • Na záver posypať slimáky hrubým cukrom (možno aj vynechať) a nechať piecť pre predhriatej rúre pri 180⁰ ca. 20min pokiaľ nenarastú a nezhnednú.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial