Marhuľové pečené buchty s glazúrou

Výborné nadýchané buchty so sladkou glazúrou, čo sa rozplýva na jazyku.

Na cesto potrebujete:

  • 500g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 1 vajíčko
  • 4 PL kr. Cukru
  • 20g čerstvého droždia
  • 160ml teplého mlieka
  • 50g rozpusteného masla
  • Marhuľovú marmeládu  a maslo na potretie

Postup:

  1. Mlieko nahriať (má byť teplé ale nie horúce), pridať rozdrobené droždie a cukor, dobre premiešať a prikryté nechať stáť 10min. Pokiaľ sa vytvorí kvások.
  2. Múku zmiešať so soľou, vajíčkom a maslom a postupne pridať kvások. Nechať miesiť v kuchynskom robote aspoň 10min. Pokiaľ vznikne elastické cesto. Potom cesto zakryť najlepšie mokrou utierkou a nechať hodinu v teple kysnúť.
  3. Nakysnuté cesto rozdelť na 12 bochníkov. Každý kus potom rozgúlať, do stredu dať za lyžicu marhuľovej marmelády a strany cesta spolu dobre spojiť. Potom vytvarovať guľku a tú položiť na vymastenú formu na pečenie. Dôležié je klásť guľky s dostatočným odstupom, lebo počas pečenia ešte narastú.
  4. Potom pomastiť povrch buchiet zvyšným rozpusteným maslom zmiešaným s 2 PL marmelády a piecť pri 200°C do zlatista (ca. 25 min.). Buchty ešte počas pečenia 2-3 krát potrieť a piecť až do hneda.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*