Grenadírsky pochod alebo grenadír (bezmäsitý recept)

Grenadírsky pochod alebo grenadír (bezmäsitý recept)

Grenadír alebo grenadírsky pochod je klasické bezmäsité jedlo, ktoré sa pripravovalo u nás najmä počas piatku, keď sa držal bezmäsitý pôst. Na prípravu môžete použiť tiež zvyšky uvarených zemiakov a tak ich chutne spotrebovať.

Cestoviny fliačky, ktoré sa do tohto pokrmu pridávajú sa už medzičasom dajú kúpiť aj v obchode, ale mne chutia najmä tie domáce pripravené tak, ako ich robila moja mama. Ich príprava si vyžaduje len pár minút ale chuť je úplne iná ako pri kupovaných.

Suroviny:

  • 5-6 väčších zemiakov
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 2 šálky uvarených fliačkov
  • Soľ, čierne korenie
  • 1/2 PL červenej papriky
  • 1 PL oleja

Postup:

  • Ak zemiaky uvarené nemáme tak začneme tým, že ich dáme do hrnca, zalejeme vodou a necháme zovrieť.
  • Potom varíme 20 minút do mäkka, zcedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  • Potom ich pokrájame na kocky a odložíme stranou.
  • Cestoviny fliačky (buď domáce alebo kupované) necháme variť v osolenej vode do mäkka, potom ich zlejeme a odložíme stranou.
  • Cibuľu pokrájame na kocky, dáme do panvice spolu s olejom a pomaly pražíme na nízskom ohni 10 minút.
  • Potom pridáme uvarené fliačky a necháme ich s cibuľou ešte 5 minút za opčastného miešania pražiť.
  • Potom pridáme zemiaky a všetko posypeme červenou paprikou a okoreníme soľou a čiernym korením.
  • Potom dobre premiešame.
  • Ako príloha sa u nás podávali kyslé uhorky.

Pozrite si aj ďaľšie inšpirácie na bezmäsité hlavné jedlá..

  • Nová Kniha plná vianočných receptov

    Nová Kniha plná vianočných receptov

    Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]


  • Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.


  • Torta pre malé princezné

    Torta pre malé princezné

    Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]


  • Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*