Domáce cestoviny – fliačky

Domáce cestoviny – fliačky

Pri výrobe grenadíru, kapustových fliačkov či pokrmoch ako fliačky s makom sa ste si už všimli všade vyskytujú domáce cestoviny – fliačky. V dnešnej dobe, kde stačí sa vybrať do superkarketu a už si môžete nakúpiť cestoviny od výmyslu sveta, asi len málokomu chce vyrábať si ešte domáce slíže či cestoviny doma ako to bolo za čias naších mám.

Je to v podstate škoda, lebo je to výnimočne jednoduché a domáce chutí proste inak, lepšie. Takže ak raz budete mať trochu času v kuchyni, či budete chcieť zamestnať deti pri spoločnom varení, tak vrelo odporúčam vyskúšať tento recept. Šálku som použila s objemom 250ml.

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1čl soľ
  • 1 vajíčko
  • ca. 1 šálka vody
  • maslo na pomazanie

Postup:

  • Múku si zmiešame so soľou a postupne prilievame vodu.
  • Miesime aspoň 5 minút, až začne byť cesto nelepivé a pekne elastické.
  • Potom ho necháme 10 minút oddychovať prikryté pod kuchynskou utierkou.
  • Medzitým si dáme do hrnca zoverieť 2 litre osolenej vody.
  • Následne vyroľujeme na pomúčenej pracovnej ploche a ostrým nožom alebo pizza nožom pokrájame na fliačky, teda malé štvorčeky.
  • Tie necháme pár minút odokyté schnúť na pracovnej ploche.
  • Následne ich hádžeme do vriacej vody a necháme variť ca. 2-3 minúty, až vyplávajú na povrch.
  • Už iba zlejeme z vody a pridáme maslo, ktoré dobre rozdelíme na horúce fliačky.

Recept na prípravu Grenadíru nájdete tu.

Inšpirujte sa tiež ďaľšími receptami z kategórie – bezmäsité hlavné jedlá.

  • Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]


  • Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *