Domáce cestoviny – fliačky

Domáce cestoviny – fliačky

Pri výrobe grenadíru, kapustových fliačkov či pokrmoch ako fliačky s makom sa ste si už všimli všade vyskytujú domáce cestoviny – fliačky. V dnešnej dobe, kde stačí sa vybrať do superkarketu a už si môžete nakúpiť cestoviny od výmyslu sveta, asi len málokomu chce vyrábať si ešte domáce slíže či cestoviny doma ako to bolo za čias naších mám.

Je to v podstate škoda, lebo je to výnimočne jednoduché a domáce chutí proste inak, lepšie. Takže ak raz budete mať trochu času v kuchyni, či budete chcieť zamestnať deti pri spoločnom varení, tak vrelo odporúčam vyskúšať tento recept. Šálku som použila s objemom 250ml.

Suroviny

  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1čl soľ
  • 1 vajíčko
  • ca. 1 šálka vody
  • maslo na pomazanie

Postup:

  • Múku si zmiešame so soľou a postupne prilievame vodu.
  • Miesime aspoň 5 minút, až začne byť cesto nelepivé a pekne elastické.
  • Potom ho necháme 10 minút oddychovať prikryté pod kuchynskou utierkou.
  • Medzitým si dáme do hrnca zoverieť 2 litre osolenej vody.
  • Následne vyroľujeme na pomúčenej pracovnej ploche a ostrým nožom alebo pizza nožom pokrájame na fliačky, teda malé štvorčeky.
  • Tie necháme pár minút odokyté schnúť na pracovnej ploche.
  • Následne ich hádžeme do vriacej vody a necháme variť ca. 2-3 minúty, až vyplávajú na povrch.
  • Už iba zlejeme z vody a pridáme maslo, ktoré dobre rozdelíme na horúce fliačky.

Recept na prípravu Grenadíru nájdete tu.

Inšpirujte sa tiež ďaľšími receptami z kategórie – bezmäsité hlavné jedlá.

  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


One Comment

  1. Pingback: recepis.sk - keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*