U nás doma sa vždy znova nájdu banány, ktoré už dávno mali byť zjedené. Kedže nemám rada vyhadzovanie potravín, ktoré sú ešte dobré aj keď už nie veľmi pekné, už roky zbieram recepty na ich ďaľšie využitie. Tieto lievance sú veľmi rýchle na prípravu a chutia výborne. Jablko možno pridať ale aj vynechať. Dodá však lievancom dobrú mierne kyslú príchuť, ktorá vyváži sladkosť banánu, takže odporúčam.
Potrebuje:
- 3-4 zrelé banány
- 1 jablko
- 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
- 3 vajíčka
- 2-4PL kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 30ml oleja/roztopeného masla
- ½ prášku do pečiva
- 250g hl. múky
Postup:
- Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
- Jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k nemu mlieko. Takisto rozmixujeme na kašu.
- Pridáme k zmesi vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom a soľou.
- Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
- Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.
Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité sladké pokrmy.
Makovo-citrónové rezy s citrónovou polevou
Jednoduchý zákusok, ktorý spája chuť maku a citrónu do tejto chutnej pochúťky. Na váženie použite klasickú šálku s objemom 250ml
Skvelý zdravý recept – zapečené hrušky
Tento dezert je tak rýchlo hotový, že sa ani nenazdáte a pečením dostanú hrušky novú dimenziu.