U nás doma sa vždy znova nájdu banány, ktoré už dávno mali byť zjedené. Kedže nemám rada vyhadzovanie potravín, ktoré sú ešte dobré aj keď už nie veľmi pekné, už roky zbieram recepty na ich ďaľšie využitie. Tieto lievance sú veľmi rýchle na prípravu a chutia výborne. Jablko možno pridať ale aj vynechať. Dodá však lievancom dobrú mierne kyslú príchuť, ktorá vyváži sladkosť banánu, takže odporúčam.
Potrebuje:
- 3-4 zrelé banány
- 1 jablko
- 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
- 3 vajíčka
- 2-4PL kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 30ml oleja/roztopeného masla
- ½ prášku do pečiva
- 250g hl. múky
Postup:
- Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
- Jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k nemu mlieko. Takisto rozmixujeme na kašu.
- Pridáme k zmesi vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom a soľou.
- Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
- Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.
Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité sladké pokrmy.
-
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky
Zdravá pochutinka, pri ktorej vás ani nenapadne, že v ceste bolo použitá mrkva. Výborný dezert do jarných dní. Suroviny: Postup:
-
Jednoduchá zeleninová krémová polievka (vegan)
Táto polievka je krásne krémová aj bez pridania mlieka či šľahačkovej smotany a naozaj rýchlo hotová. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekové Belgické vafle, super jednoduché
Už dlhšie som naznačovala manželovi, že by som mala rada nový vaflovač. Žial boli narodky, potom vianoce a nič. Tak som sa na to vykašlala a kúpila si sama :). A ako inak, bol aj rýchlo uvedený do prevádzky, moje deti vafle zbožňujú. Je dobre si miesto zamiesiť na obed […]