Banánové lievance zo zrelých banánov

Banánové lievance zo zrelých banánov

U nás doma sa vždy znova nájdu banány, ktoré už dávno mali byť zjedené. Kedže nemám rada vyhadzovanie potravín, ktoré sú ešte dobré aj keď už nie veľmi pekné, už roky zbieram recepty na ich ďaľšie využitie. Tieto lievance sú veľmi rýchle na prípravu a chutia výborne. Jablko možno pridať ale aj vynechať. Dodá však lievancom dobrú mierne kyslú príchuť, ktorá vyváži sladkosť banánu, takže odporúčam.

Potrebuje:

  • 3-4 zrelé banány
  • 1 jablko
  • 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 3 vajíčka
  • 2-4PL kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 30ml oleja/roztopeného masla
  • ½ prášku do pečiva
  • 250g hl. múky

Postup:

  • Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
  • Jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k nemu mlieko. Takisto rozmixujeme na kašu.
  • Pridáme k zmesi vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom a soľou.
  • Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
  • Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité sladké pokrmy.

  • Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept

    Poctivý domáci kurací vývar – Videorecept

    Celý recept na prípravu vývaru tu Kurací vývar Ak by ste si radi pripravili domáce cestoviny do vývaru – zámelku, nezabudnite tiež nahliadnuť sem.


  • Rýchle cestoviny s baby špenátom

    Rýchle cestoviny s baby špenátom

    Tieto super rýchle cestoviny sú vďačný pokrm keď sa ponáhľate. Celá príprava zaberie asi 15 minút a rýchla večera či obed je hotová.


  • Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Zeleninová polievka s mäsovými guľkami

    Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*