Banánové lievance zo zrelých banánov

Banánové lievance zo zrelých banánov

U nás doma sa vždy znova nájdu banány, ktoré už dávno mali byť zjedené. Kedže nemám rada vyhadzovanie potravín, ktoré sú ešte dobré aj keď už nie veľmi pekné, už roky zbieram recepty na ich ďaľšie využitie. Tieto lievance sú veľmi rýchle na prípravu a chutia výborne. Jablko možno pridať ale aj vynechať. Dodá však lievancom dobrú mierne kyslú príchuť, ktorá vyváži sladkosť banánu, takže odporúčam.

Potrebuje:

  • 3-4 zrelé banány
  • 1 jablko
  • 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 3 vajíčka
  • 2-4PL kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 30ml oleja/roztopeného masla
  • ½ prášku do pečiva
  • 250g hl. múky

Postup:

  • Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
  • Jablko ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k nemu mlieko. Takisto rozmixujeme na kašu.
  • Pridáme k zmesi vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, olejom a soľou.
  • Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
  • Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.

Tento recept patrí do kategórie – Bezmäsité sladké pokrmy.

  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


  • Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Kuracie stehná dusené na ryži- obed z jednej panvice

    Toto jedlo si vyžaduje len väčší pekáč či panvicu, ktorú možno uzavrieť. Mäso aj ryža sa dusia spolu v jednej panvici, takže nepotrebujete žiaden iný riad. Okrem toho dostane ryža chutnú arómu z kuracích kúskov. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *