Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečený čučoriedkový cheesecake

Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí. Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.

Suroviny:

  • 150g maslových sušienok
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 200ml kyslej smotany
  • 500g jemného tvarohu
  • 5PL pr.cukru
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
  • 3PL cukru
  • 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • 2 PL kukuričného škrobu + 2 PL vody

Postup:

  • Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
  • Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
  • Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
  • Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
  • Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom.
  • Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a necháme 5 minút variť. Škrob zmiešame v 2 PL studenej vody, prilejeme k čučoriedkám a pomiešame. Odložíme stranou.
  • Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
  • Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
  • Na korpus nanesieme najskôr bielu tvarohovú zmes, zrovnáme a na to nanesieme čučoriedkovú zmes.
  • Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *