Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí. Z tohto množstva vám vyvstane cheesecake na tortovú formu s priemerom 20 cm, na formu 26cm potrebujete dvojité množstvo.
Suroviny:
- 150g maslových sušienok
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200ml kyslej smotany
- 500g jemného tvarohu
- 5PL pr.cukru
- 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
- 3PL cukru
- 50g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- 2 PL kukuričného škrobu + 2 PL vody
Postup:
- Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho.
- Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes.
- Rozdrtené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
- Kyslú smotanu zmiešame spolu tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom.
- Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a necháme 5 minút variť. Škrob zmiešame v 2 PL studenej vody, prilejeme k čučoriedkám a pomiešame. Odložíme stranou.
- Drtenú želatínu posypeme 2 lyžicami vody a dáme mierne nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí.
- Do želatíny pridáme za 1PL tvarovej zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
- Na korpus nanesieme najskôr bielu tvarohovú zmes, zrovnáme a na to nanesieme čučoriedkovú zmes.
- Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekový makový koláč
Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup: